REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karamelizovaný pórek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na plátky nakrájený pórek podušený na másle, povařený s cukrem a bílým vínem.


Ingredience:
1 kspórku
30 gmásla
2 lžícesuchého bílého vína
2 lžícehnědéhio cukru

Postup:

1. Do rozpuštěného másla vsypeme očištěný, na kolečka nakrájený pórek a podusíme do změknutí
2. Pak přidáme hnědý cukr, bílé suché víno a zvolna za občasného míchání vaříme asi 20 minut, dokud pórek nezkaramelizuje
3. Podáváme jako přílohu k masu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy