REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Moravské zelí podle paní Maruš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z receptáře naší čtenářky paní Maruš, jedna z variant přípravy přílohového zelí.


Ingredience:
1 ksstřední hlávky zelí
1 ksvelké nebo 2 střední brambory
1 ksvelké cibule
1 lžícehladké mouky
kmín
ocet
cukr
sůl
olej na usmažení cibule

Postup:

1. Hlávku zelí obereme od vrchních listů, nakrájíme na tenké nudličky, necháme pouze košťál (ten vždy okrájím a dávám ho syrový dětem, mají ho velice rády)
2. K zelí přidám kmín, sůl, zalijeme vodou a uvaříme až je zelí měkké
3. Mezi tím na oleji usmažím cibuli dozlatova
4. Brambor oloupeme, nastrouháme a vmícháme do něj mouku
5. Po uvaření ze zelí slijeme vodu a přidáme do něj brambor s moukou, podle potřeby studenou vodu a chvíli povaříme
6. Podle chuti dochutíme cukrem, octem a solí
7. Až je ochucené přidáme usmaženou cibuli a důkladně vše promícháme.

Doporučení:

Podávám s knedlíkem (houskový, bramborový) k pečeným masům, také lze podávat k plněným bramborovým knedlíkům – prostě obvyklým způsobem.

Poznámka:

P.S.: od paní Maruš – Když nemám čas tak nedávám brambor a mouku jen rozkvedlám ve vodě, ale to pak už není to pravé moravské zelí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy