REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karamelizovaná řepa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladkokyselá příloha ke grilovaným masům a pečenému mletému masu.


Ingredience:
200 gnakládané červené řepy bez nálevu
60 gtřtinového cukru
80 mlbalzamikového oleje

Postup:

1. V menším hrnci zprudka zahřejeme balzamikový ocet a třtinový cukr, dokud se cukr nerozpustí
2. Přidáme scezenou, na nudličky nakrájenou řepu, teplotu snížíme a za stálého míchání vaříme 15 minut, dokud směs v rendlíku nezhoustne a nezačne se lepit, pak ji sundáme ze zdroje tepla a necháme vychladnout
3. Servírujeme jako přílohu k pečeným a grilovaným masům.

Poznámka:

Balzamikový ocet – Jinak také nazývaný Oceto balsamico, je ocet ze slunné italské provincie Modena, také z regionu Emilia-Romagna. Měl by být vyrobený z koncentrovaného hroznového moštu a vinného octa. Hodí se například na dochucení mozzarelly servírované s rajčaty, používá se také na zjemnění pikantních omáček a dokonce i na jahodové dezerty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy