REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Celerová kaše

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené brambory, celer a česnek, našlehané se smetanou a máslem.


Ingredience:
700 gceleru
500 gbrambor
75 gmásla + k podávání
2 ksstroužků česneku
150 mlsmetany ke šlehání
růžový mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Celer i brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky
2. Dáme do hrnce s vroucí osolenou vodou, přidáme oloupaný stroužek česneku a vaříme 10-15 minut, dokud celer a brambory nezměknou
3. Pak scedíme, rozšťoucháme, přidáme vroucí smetanu i máslo a vařečkou nebo pevnější metlou našleháme do kaše
4. Podle chuti osolíme a podáváme posypanou mletým pepřem, případně s dalším máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy