REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapustičky s mrkví jako příloha

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené kapustičky s mrkví, orestované na másle, dochucené solí a pepřem.


Ingredience:
400 grůžičkové kapusty
200 gmrkve
50 gmásla
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na špalíčky, růžičkovou kapustu očistíme
2. Zeleninu vsypeme do osolené vroucí vody a 10 minut povaříme
3. Měkkou zeleninu zcedíme a necháme důkladně okapat
4. Takto připravenou mrkev a kapustičky nakonec zprudka orestujeme na rozpuštěném másle, osolíme a dochutíme pepřem
5. Podáváme jako přílohu k pečeným nebo dušeným masům.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy