REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pyré z řapíkatého celeru a brambor

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chuťově velmi jemná příloha vhodná třeba k rybě, drůbeži nebo jen tak, samotný chod servírovaný posypaný orestovanou zeleninou.


Ingredience:
400 gřapíkatého celeru
200 gbrambor
1 lžícesladké smetany
1 lžícemásla
1 ksmrkve
voda
pepř
sůl

Postup:
  1. Z řapíků odstraníme zdřevnatělé konce, nakrájíme na 2 cm špalíčky
  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky
  3. V hrnci rozehřejeme máslo, nasypeme špalíčky celeru, kostky brambor, osolíme, opepříme, za občasného promíchání 5 minut restujeme
  4. Podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme do měkka
  5. Sundáme poklici, vydusíme přebytečnou vodu a směs rozmixujeme na hladký krém, zjemníme smetanou
  6. Pyré podáváme posypané orestovanými kroužky pórku a kolečky mrkve.
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy