REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajčata vařená v alobalu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na klacku nad ohněm pověšený balíček z alobalu naplněný rajčaty ochucenými máslem, pepřem a solí, uvařené doměkka, servírované jako příloha k tábornickému menu.


Ingredience:
250 grozpůlených rajčat
3 lžícevody
1 lžícemásla
pepř
sůl
alobal
otevřený venkovní oheň
klacek nebo rozštípnutá větev

Postup:

1. Alobal přeložíme tak, aby vznikly dvě vrstvy, vytvarujeme sáček, do kterého pak dáme rozpůlená rajčata, která osolíme a opepříme
2. Přidáme máslo a vodu, sáček dobře uzavřeme a upevníme na klacek nebo do rozštípnuté větve, kterou pak dáme těsně nad přímý oheň
3. Vaříme 15-18 minut, pak sáček sundáme ze zdroje tepla a opatrně otevřeme, rajčátka podáváme například jako přílohu ke grilovanému masu.

Poznámka:

Více o vaření v alobalu nad ohněm viz. naše škola vaření zde: Provizorní nádoba na vaření nad ohněm z větve a alobalu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy