Na klacku nad ohněm pověšený balíček z alobalu naplněný rajčaty ochucenými máslem, pepřem a solí, uvařené doměkka, servírované jako příloha k tábornickému menu.
Ingredience:
250 g | rozpůlených rajčat |
3 lžíce | vody |
1 lžíce | másla |
pepř | |
sůl | |
alobal | |
otevřený venkovní oheň | |
klacek nebo rozštípnutá větev |
Postup:
1. Alobal přeložíme tak, aby vznikly dvě vrstvy, vytvarujeme sáček, do kterého pak dáme rozpůlená rajčata, která osolíme a opepříme
2. Přidáme máslo a vodu, sáček dobře uzavřeme a upevníme na klacek nebo do rozštípnuté větve, kterou pak dáme těsně nad přímý oheň
3. Vaříme 15-18 minut, pak sáček sundáme ze zdroje tepla a opatrně otevřeme, rajčátka podáváme například jako přílohu ke grilovanému masu.
Více o vaření v alobalu nad ohněm viz. naše škola vaření zde: Provizorní nádoba na vaření nad ohněm z větve a alobalu.