REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cuketové zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nastrouhaná nebo na tenké plátky nakrájená cuketa podušená na cibuli, ochucená kořením.


Ingredience:
600 gcukety
50 gtuku
20 ghladké mouky
2 ksvětší cibule
kmín
ocet
sůl

Postup:

1. Oloupanou, očištěnou cuketu na hrubo nastrouháme, nebo ji nakrájíme na plátky
2. Osolíme a necháme chvíli odležet
3. Na tuku zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, kmín, přidáme cuketu, zaprášíme hladkou moukou, podlijeme trochou teplé vody, zamícháme a na mírném plameni dusíme doměkka
4. Po vydušení přidáme ocet a podle potřeby dosolíme.

Doporučení:

Podáváme k pečenému nebo dušenému masu s knedlíkem nebo bramborami.

Poznámka:

Nemusíme sladit cukrem, protože zelí je sladké tím, že je tam dost cibule.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy