REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cuketové zelí II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Úžasná příloha z dužiny cukety. Chutná jako kedlubnové nebo hlávkové zelí.


Ingredience:
2 ksvětší cukety
1 kscibule
1 lžícehladké mouky
1 lžícemásla
kmín
ocet
cukr
sůl

Postup:

1. Cukety oloupeme a pokud nemají již velká semena, i s dužinou nahrubo nastrouháme, jinak dužinu vydlabeme
2. Dužinu vložíme do sítka, osolíme a necháme pustit vodu, kterou díky sítu odstraníme
3. Na másle zpěníme cibulku, zasypeme lžící mouky, osmahneme a přidáme cuketu, kmín, cukr a ocet – každý podle chuti
4. Vaříme nejdéle 5 minut, aby si cuketa zachovala strukturu a nevznikla nám kaše.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografií i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy