Úžasná příloha z dužiny cukety. Chutná jako kedlubnové nebo hlávkové zelí.
Ingredience:
2 ks | větší cukety |
1 ks | cibule |
1 lžíce | hladké mouky |
1 lžíce | másla |
kmín | |
ocet | |
cukr | |
sůl |
Postup:
1. Cukety oloupeme a pokud nemají již velká semena, i s dužinou nahrubo nastrouháme, jinak dužinu vydlabeme
2. Dužinu vložíme do sítka, osolíme a necháme pustit vodu, kterou díky sítu odstraníme
3. Na másle zpěníme cibulku, zasypeme lžící mouky, osmahneme a přidáme cuketu, kmín, cukr a ocet – každý podle chuti
4. Vaříme nejdéle 5 minut, aby si cuketa zachovala strukturu a nevznikla nám kaše.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografií i textu: Naďa Indruchová