REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cukety po balkánsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nakrájené cukety na kostičky, podušené na lehce osmahnutém česneku společně se spařenými rajčaty nakrájenými na dílky, ochucené pepřem, solí a nasekaným čerstvým koprem. Podávané jako příloha k masům.


Ingredience:
800 gmladých cuket
250 grajčat
4 ksstroužky česneku
3 lžíceoleje
kopr
pepř
sůl

Postup:

1. Cukety si oloupeme, rozkrojíme na půl, zbavíme případných semínek a nakrájíme na kostičky
2. Rajčata si na vršku nařízneme, vložíme do misky, zalijeme vařící vodou, necháme chvilku stát, pak rajčata scedíme, oloupeme a nakrájíme na dílky
3. Stroužky česneku si oloupeme a nakrájíme na drobno
4. V kastrolu si rozehřejeme olej, na kterém lehce osmahneme česnek, přidáme nakrájená rajčata, cukety, osolíme a opepříme
5. Směs dusíme na mírném ohni pod pokličkou doměkka, dle potřeby podlijeme vodou
6. Hotový pokrm dochutíme jemně nasekaným čerstvým koprem a podáváme jako přílohu k různě upraveným masům.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy