dušená
“Pseudo” zelí z mrkve, celeru, cukety a jablka, zahuštěné syrovou bramborou
Je to báječná náhrada klasického zelí, když ho zrovna nemáme v lednici a nechce se nám jít nakupovat.
Ananasové kysané zelí
Kombinace dušeného kysaného zelí a ananasu je nezvyklá, ale chuťově výborná. Tuto přílohu pak podáváme například k různě upraveným masům.
Barevná kukuřice
Chutná a neobvyklá příloha, ke které se budete rádi vracet. Vhodná je především k rybám, či drůbeži, ale chutná je i samotná, vhodná pro ty, co drží štíhlou linii.
Bílé kysané zelí s dýní
Na cibulce podušené kysané zelí, ochucené dýní, octem a cukrem.
Cibule dušená na smetaně
Skvělá příloha k vařenému hovězímu masu.
Cibule dušená na víně
Menší oloupané cibule podušené doměkka, pak opečené na oleji.
Cibulové zelí
Cibule nakrájená na kolečka, nejdříve spařená a poté podušená, ochucená kmínem, solí, cukrem a octem.
Cuketové zelí
Nastrouhaná nebo na tenké plátky nakrájená cuketa podušená na cibuli, ochucená kořením.
Cuketové zelí II.
Úžasná příloha z dužiny cukety. Chutná jako kedlubnové nebo hlávkové zelí.
Cukety po balkánsku
Nakrájené cukety na kostičky, podušené na lehce osmahnutém česneku společně se spařenými rajčaty nakrájenými na dílky, ochucené pepřem, solí a nasekaným čerstvým koprem. Podávané jako příloha k masům.
Čerstvý dušený špenát
Zdravá příloha z čerstvých listů špenátu a dalších ingrediencí.
Červená řepa dušená na slanině
Dušená řepa jako příloha k pečenému nebo dušenému masu.
Červená řepa dušená s jablky
Oloupaná nastrouhaná syrová červená řepa, podušená na cibulce spolu s nastrouhanými jablky. Servírujeme jako přílohu k hovězímu masu.
Červená řepa se smetanou
Uvařená, nastrouhaná řepa podušená na cibulovém základě.
Červené dušené zelí s vínem
Nakrájené červené zelí podušené spolu s cibulí doměkka.
Červené zelí dušené
Čerstvá hlávka červeného zelí nakrájená na nudličky, podušená zalitá červeným vínem nebo moštem, servírovaná doplněná o dílky grepu.
Červené zelí dušené v jablečném moštu
Kdo má rád sladkokyselé zelí rozhodně musí vyzkoušet tento recept na jablečné zelí připravené z červeného zelí podušeného v jablečném džusu spolu s nastrouhanými jablky a dalšími surovinami.
Červené zelí na víně
Nakrájené červené zelí dušené na cibuli s kořením, podlité vodou a bílým vínem.
Dušená cibule
Takto připravenou cibuli podáváme jako přílohu k pečeni, nebo i jako samostatný pokrm spolu s bílým pečivem.
Dušená cibule na hořčici
Nahrubo nakrájená cibule osmahnutá, podlitá bílým vínem a vývarem s hořčicí.
reklama