REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

dušená

“Pseudo” zelí z mrkve, celeru, cukety a jablka, zahuštěné syrovou bramborou

Je to báječná náhrada klasického zelí, když ho zrovna nemáme v lednici a nechce se nám jít nakupovat.

Ananasové kysané zelí

Kombinace dušeného kysaného zelí a ananasu je nezvyklá, ale chuťově výborná. Tuto přílohu pak podáváme například k různě upraveným masům.

Barevná kukuřice

Chutná a neobvyklá příloha, ke které se budete rádi vracet. Vhodná je především k rybám, či drůbeži, ale chutná je i samotná, vhodná pro ty, co drží štíhlou linii.

Bílé kysané zelí s dýní

Na cibulce podušené kysané zelí, ochucené dýní, octem a cukrem.

Cibule dušená na smetaně

Skvělá příloha k vařenému hovězímu masu.

Cibule dušená na víně

Menší oloupané cibule podušené doměkka, pak opečené na oleji.

Cibulové zelí

Cibule nakrájená na kolečka, nejdříve spařená a poté podušená, ochucená kmínem, solí, cukrem a octem.

Cuketové zelí

Nastrouhaná nebo na tenké plátky nakrájená cuketa podušená na cibuli, ochucená kořením.

Cuketové zelí II.

Úžasná příloha z dužiny cukety. Chutná jako kedlubnové nebo hlávkové zelí.

Cukety po balkánsku

Nakrájené cukety na kostičky, podušené na lehce osmahnutém česneku společně se spařenými rajčaty nakrájenými na dílky, ochucené pepřem, solí a nasekaným čerstvým koprem. Podávané jako příloha k masům.

Čerstvý dušený špenát

Zdravá příloha z čerstvých listů špenátu a dalších ingrediencí.

Červená řepa dušená na slanině

Dušená řepa jako příloha k pečenému nebo dušenému masu.

Červená řepa dušená s jablky

Oloupaná nastrouhaná syrová červená řepa, podušená na cibulce spolu s nastrouhanými jablky. Servírujeme jako přílohu k hovězímu masu.

Červená řepa se smetanou

Uvařená, nastrouhaná řepa podušená na cibulovém základě.

Červené dušené zelí s vínem

Nakrájené červené zelí podušené spolu s cibulí doměkka.

Červené zelí dušené

Čerstvá hlávka červeného zelí nakrájená na nudličky, podušená zalitá červeným vínem nebo moštem, servírovaná doplněná o dílky grepu.

Červené zelí dušené v jablečném moštu

Kdo má rád sladkokyselé zelí rozhodně musí vyzkoušet tento recept na jablečné zelí připravené z červeného zelí podušeného v jablečném džusu spolu s nastrouhanými jablky a dalšími surovinami.

Červené zelí na víně

Nakrájené červené zelí dušené na cibuli s kořením, podlité vodou a bílým vínem.

Červené zelí s hruškami a sušenými jablky

Podušené sladkokyselé přílohové zelí ochucené navíc jablkovými křížalami a hruškami. Skvělá příloha například k pečené huse či kačeně.

Dušená cibule

Takto připravenou cibuli podáváme jako přílohu k pečeni, nebo i jako samostatný pokrm spolu s bílým pečivem.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.