REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cibule dušená na víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Menší oloupané cibule podušené doměkka, pak opečené na oleji.


Ingredience:
8 ksmenších cibulí
1dlčerveného vína
2 lžíceoleje
šálek vývaru nebo vody
trochu cukru
sůl

Postup:

1. Cibuli oloupeme a téměř doměkka podusíme v mírně osoleném vývaru nebo vodě
2. Vyjmeme, necháme důkladně okapat a potom cibule vložíme do rozpáleného oleje, osolíme je, pocukrujeme, ze všech stran opečeme dozlatova
3. Nakonec opečené cibule podlijeme červeným vínem a dodusíme doměkka.

Doporučení:

Dušenými cibulkami obkládáme pečené maso.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy