REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cibule dušená na smetaně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělá příloha k vařenému hovězímu masu.


Ingredience:
500 gcibule
60 gmásla
25 ghladké mouky
1 ksmenšího bramboru
4 lžícesmetany
čerstvá nebo sušená petrželka
voda
sůl

Postup:

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky
2. Na másle je pozvolna dozlatova opečeme a pak zasypeme moukou, krátce zarestujeme
3. Podlijeme horkou vodou, přidáme ustrouhaný brambor a všechno rozdusíme na kaši
4. Hotovou podušenou cibuli můžeme rozšlehat, aby kaše byla hladká, pak přilijeme smetanu a trochu ji osolíme
5. Kořeníme posekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy