REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Červené dušené zelí s vínem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nakrájené červené zelí podušené spolu s cibulí doměkka.


Ingredience:
80 gmásla
20 ghladké mouky
6 kskostek cukru
1 kscibule
1 kshlávky červeného zelí
4 lžícečerveného vína
4 lžíceocta
voda
sůl

Postup:

1. Červené zelí zbavíme vrchních listů, rozkrojíme na čtvrtky, košťál vykrojíme, nakrájíme na nudličky a spaříme horkou vodou
2. Oloupanou cibuli nakrájenou na drobno orestujeme dozlatova na rozehřátém másle, přidáme nakrájené zelí a podusíme
3. Jakmile trochu změkne, přidáme sůl, ocet, cukr, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vodou a dusíme do změknutí
4. Než budeme podávat, přimícháme červené víno.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy