REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Červené zelí dušené v jablečném moštu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kdo má rád sladkokyselé zelí rozhodně musí vyzkoušet tento recept na jablečné zelí připravené z červeného zelí podušeného v jablečném džusu spolu s nastrouhanými jablky a dalšími surovinami.


Ingredience:
1 ksmenší hlávka červeného zelí
1 kscibule
2 ksjablka
2 ksstroužky česneku
300 mljablečného džusu 100 %
cca 10 lžicnefiltrovaného jablečného octa
2 lžícerostlinného oleje
2 lžičkyfenyklu
1 lžičkahořčičných semínek
1 lžičkasoli
cukr

Postup:
  1. Očištěné zelí nakrouháme na nudličky, dáme do mísy
  2. Jablka nastrouháme, přidáme do mísy k zelí
  3. Ve větším hrnci do rozpáleného oleje nasypeme hořčičné semínko, jakmile začne praskat, přidáme fenykl, oloupanou cibuli nakrájenou na kolečka, prolisovaný česnek, chvíli vše restujeme, osolíme
  4. Po chvíli přidáme zelí s jablky, zamícháme, přilijeme jablečný džus a ocet, promícháme, necháme dusit 20-30 minut zaklopené, občas promícháme
  5. Na závěr ochutnáme, dochutíme octem, případně solí a cukrem, necháme už jen chvíli podusit odklopené.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy