REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Červené zelí na víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nakrájené červené zelí dušené na cibuli s kořením, podlité vodou a bílým vínem.


Ingredience:
700 g hlávkového červeného zelí
50 gtuku
20 ghladké mouky
5 lžicbílého vína
1 kscibule
mletý cukr
kmín
sůl

Postup:

1. Hlávkové červené zelí zbavíme vrchních listů, rozkrojíme na čtvrtky, košťál vykrojíme a zelí nakrájíme na nudličky
2. Do kastrolu vložíme zelí, na drobno nakrájenou cibuli, trochu podlijeme vodou, přidáme sůl, kmín, cukr, promícháme a chvíli dusíme odkryté
3. Podlijeme bílým vínem a dusíme zakryté do změknutí zelí 4. Podle chuti přidáme ocet, tuk, zaprášíme hladkou moukou, dobře promícháme a ještě chvíli podusíme.

Doporučení:

Podáváme jako přílohu například k pečené kachně nebo bažantu.

Poznámka:

Do zelí můžeme přidat jedno oloupané, nastrouhané jablko, které zjemní chuť. Budeme-li chtít zelí méně řídké, zahustíme ho světlou jíškou a dobře povaříme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy