Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Recepty jídel: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené

zelenina 11, s masem, s uzeninou 8, z ryb, hlavonožců nebo korýšů 10, sladké 6, vejce, s vejci 12, ostatní 4,

Artyčoky s máslem

Artyčoky patří k lahůdkové zelenině pocházející z oblasti Středozemního moře.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > zelenina

Benediktinská vejce

Promíchaná syrová vejce uvařená v osolené vodě, servírovaná na toastovém chlebu spolu s plátky sýra a šunky.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > vejce, s vejci

Bramborové slíže

Z brambor, hrubé mouky, krupice, mléka a vejce připravené slíže, servírované pomaštěné sádlem a polité rozvařenými povidly s rumem a cukrem.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > sladké

Červená čočka s jablkem, rozinkami a kokosem

Čočka jako hlavní chod nebo příloha. S chutí a vůní kokosu, navinulým jablkem, pórkem i rozinkami.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > ostatní

Domácí nudle s mákem

Uvařené nudle servírované posypané mletým mákem smíchaným s cukrem a polité rozpuštěným máslem.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > sladké

Grilované cibulky s holandskou omáčkou

Olejem potřené rozkrojené cibulky, opečené pod grilem, podávané s omáčkou.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > zelenina

Halloweenské prsty z párků

Jednoduchý halloweenský předkrm nebo snídaně. Tenké párky ozdobené mandlí, servírované pokapané kečupem, měli by vypadat jako strašidelné prsty potřísněné krví.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > s masem, s uzeninou

Hovězí ovar

Hovězí zadní maso nebo kližka vařené v tlakovém hrnci s cibulí do změknutí, podávané například s křenem nebo hořčicí.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > s masem, s uzeninou

Chobotnice na červeno

Takto připravený pokrm servírujeme s čerstvým pečivem a to jak teplý, tak případně i studený. Chobotnice na červeno se hodí i jako součást zeleninových salátů.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > z ryb, hlavonožců nebo korýšů

Chřest se šunkou a pošírovaným vejcem

Ve vodě chvíli povařený chřest, okapaný zabalený do schwarzwaldské šunky, zapečený v troubě, servírovaný s pošírovaným vejcem.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > zelenina

Kapr namodro

Na tuto úpravu potřebujeme hladkého kapra, se kterým pracujeme na vlhkém prkénku, abychom z jeho kůže nesetřeli hlen, na kterém závisí zmodrání kůže.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > z ryb, hlavonožců nebo korýšů

Lečo do 15 minut

Lečo z rajčat, papriky, párků nebo klobásy. Když máte v lednici kousek uzeniny, vajíčka a zeleninu, vykouzlíte chutnou večeři do 15 minut

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > zelenina


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

5.12. - Mikuláš - povídání o čertovi

V podvečer chodí průvod Mikuláše, anděla a čerta. S těmito pochůzkami je spjata nejenom řada písní a koled, ale i zvyků, tradic a také pověr a historek. Právě čert je postavička, které se děti bojí a slibují Mikuláši, že příští rok budou určitě hodnější.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy