Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Recepty jídel: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené

zelenina 5, s masem, s uzeninou 7, z ryb, hlavonožců nebo korýšů 12, sladké 5, vejce, s vejci 10, ostatní 1,

Artyčoky s máslem

Artyčoky patří k lahůdkové zelenině pocházející z oblasti Středozemního moře.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > zelenina

Benediktinská vejce

Promíchaná syrová vejce uvařená v osolené vodě, servírovaná na toastovém chlebu spolu s plátky sýra a šunky.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > vejce, s vejci

Bramborové slíže

Z brambor, hrubé mouky, krupice, mléka a vejce připravené slíže, servírované pomaštěné sádlem a polité rozvařenými povidly s rumem a cukrem.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > sladké

Domácí nudle s mákem

Uvařené nudle servírované posypané mletým mákem smíchaným s cukrem a polité rozpuštěným máslem.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > sladké

Grilované cibulky s holandskou omáčkou

Olejem potřené rozkrojené cibulky, opečené pod grilem, podávané s omáčkou.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > zelenina

Halloweenské prsty z párků

Jednoduchý halloweenský předkrm nebo snídaně. Tenké párky ozdobené mandlí, servírované pokapané kečupem, měli by vypadat jako strašidelné prsty potřísněné krví.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > s masem, s uzeninou

Chobotnice na červeno

Takto připravený pokrm servírujeme s čerstvým pečivem a to jak teplý, tak případně i studený. Chobotnice na červeno se hodí i jako součást zeleninových salátů.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > z ryb, hlavonožců nebo korýšů

Kapr namodro

Na tuto úpravu potřebujeme hladkého kapra, se kterým pracujeme na vlhkém prkénku, abychom z jeho kůže nesetřeli hlen, na kterém závisí zmodrání kůže.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > z ryb, hlavonožců nebo korýšů

Králičí rillettes

Rillattes připravený z králičího masa. Tento původem francouzský recept se hodí především jako předkrm. Rillattes podáváme namazané na chleba.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > s masem, s uzeninou

Lososové noky se zeleninovým chřestem

Noky z pokrájeného lososa, šalotky a dalších ingrediencí, uvařené v osolené vodě, servírované spolu s povařeným chřestem.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > z ryb, hlavonožců nebo korýšů

Makové šišky s třešňovou omáčkou

Bramborové knedlíky s mákem servírované přelité sladkou teplou omáčkou z třešní.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > sladké

Marinovaný sleď se smetanou

Výborný předkrm z marinovaných sleďů.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > z ryb, hlavonožců nebo korýšů


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Jak jste na tom se Zdeňkem Pohlreichem a jeho recepty?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

2.11. - Dušičky

Svátek dušiček zavedl údajně opat Odillo roku 998, aby potlačil pohanský rituál oslavující počátek nového keltského roku, kdy se prolínal svět živých se záhrobím.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy