Recepty on line
  • Recepty jídel
  • Recepty nápojů
  • Články
 

Nejnovější recepty

Velikonoční bochánek

Pečený bochánek z kynutého těsta, politý bílou polevou, zdobený marcipánovými kytičkami.

Cubulová polévka se ztraceným vejcem

Polévka z cibule, rajčat, masoxu a koření, servírovaná se ztracenými vejci.

Pomazánka z vajec, rajčat a okurky

Pomazánka z jogurtového krému, vařených vajec, okurky a rajčat.

Vejce plněná lososovou pěnou

Uvařená vajíčka plněná pěnou z uzeného lososa, másla, majonézy a dalších ingrediencí, zdobená řeřichou i kousky lososa.

Plněná vejce III.

Vařená vejce přepůlená, vydlabaná, plněná sýrovou a salámovou pěnou, zdobená plátky ředkvičky.

Malí beránci

Pečení beránci, jeden politý tmavou čokoládovou polevou a zdobený bílou plevou, druhý potřený bílou čokoládovou polevou a posypaný kokosem.

 

 

Nejnovější nápoje

Pampeliškové šampaňské

Koho nebaví čekat, až bude hotové pampeliškové víno, může si vyrobit z pampelišek šampaňské.

Chrenovucha - křenová vodka

Tradiční ruský recept na vodku pro nastydnuté. Po jejím loknutí vám skočí rovnou do nosu a z jejího prudkého ataku až zaslzí oči, ovšem dutiny se okamžitě vyprázdní! V různých variacích na tento recept se pak objevují v ingrediencích chilli papričky, hřebíček nebo zrnka pepře.

Kopřivové pivo

Kdo má rád klasické pivo, asi bude z tohoto receptu zklamán, přesto stojí zato ho vyzkoušet, jde totiž o lahodný, velmi osvěžující nápoj oblíbený ve Velké Británii.

Čaj na léčení opice

Existuje mnoho rad, jak se zbavit kocoviny, ale podle tohoto receptu připravený čaj opravdu funguje!

Okurková limonáda

V domácích podmínkách připravená limonáda ze salátové okurky, limetek, perlivé vody a třtinového cukru. Recept Ládi Hrušky, reportéra TV Nova.

Bezinkové šampaňské

Z velkých paliček bezu, cukru, vody, bílého vinného octa a citronů připravený bublinkový nápoj hodně připomínající klasické šampaňské víno.

 

 

Nejnovější články

Rybářský rozcestník - nový web pro rybáře, zatím na Facebooku a Google+

Reklama - rybářiNovinka na českém internetu, web pro vášnivé rybáře a rybářky. Zatím jen na stránkách Fecebooku a Gooogel+, ale později bude spuštěný klasický "dospělý web", fungující podobně jako projekt ReceptyOnLine.cz ...

Adresa na Facebooku: Rybářský rozcestník

Adresa na Googel+: Rybářský rozcestník na Google+

Velikonoce – pojmy (úvodník)

... stejně jako při koledě, v pondělí mají mládenci právo polít vyhlédnutou dívčí oběť vodou. Vodu si nosí ve vědrech a může jí tedy být i větší množství. Měli by však brát ohled na počasí a dát pozor na škody, které by polití mohlo způsobit v obytných prostorech ...

Omáčky, jejich dělení

Omáčky patří ve světě neodmyslitelně ke každé dobré kuchyni. Až díky dobré omáčce se z obyčejného jídla mnohdy stává lahodný pokrm! Naše česká kuchyně je vyhlášená kvalitními omáčkami. Proslula hlavně omáčkou svíčkovou, houbovou, křenovou a koprovou. A jak jsou na tom s omáčkami ve světě? Italské těstoviny si nelze představit bez různých pikantních omáček. Anglie je proslulá svojí worchestrovou a cumberlandskou omáčkou. Indická kuchyně bez čatní a rozmanitých kari by byla docela fádní. Skvělé omáčky přinesla světu samozřejmě také francouzská kuchyně. A tak by jsme mohli jmenovat dál, co vynikající světová kuchyně, to nějaká skvělá omáčka.

Rekordní nález smržů našeho redaktora!

V úterý našel náš redaktor Dalibor Marounek neuvěřitelné množství smržů. Bylo jich 711, cca 5 kg v tržní hodnotě kolem 10 000!

Tužebník jilmový

Jedná se o vlhkomilnou bylinu oblíbenou u našich prababiček. Vhodný je při horečnatých onemocněních z nachlazení, při léčbě močového měchýře a ledvin, dá se s ním léčit krevní tlak ...

Novinka na trhu: první nealko pivo s příchutí zázvoru

PR - článek BirellPraha, 3. dubna 2014 Na český trh míří první osvěžující nealkoholické pivo se zázvorovou příchutí, Birell Zázvor. Navazuje tak na úspěch stávajících dvou ochucených variant Birellu. Zázvoru se připisují různé pozitivní účinky na lidský organismus a i chuť zázvoru je v Česku stále oblíbenější. Nová chuťová varianta Birellu je ochucena zázvorovým extraktem, je bez konzervantů i umělých barviv a má jen 23 kcal/100 ml. Je ideální pro ty, kteří rádi tráví svůj volný čas aktivně.

 

Fotogalerie jídel a nápojů Fotogalerie jídel a nápojů Video receptů Video receptů Fotobanka Fotky-Foto.cz

Recepty jídel: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené

zelenina [5], s masem, s uzeninou [6], z ryb, hlavonožců nebo korýšů [12], sladké [5], vejce, s vejci [8], ostatní [1],

Artyčoky s máslem

Artyčoky patří k lahůdkové zelenině pocházející z oblasti Středozemního moře. Artyčoky s máslem

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > zelenina

Benediktinská vejce

Promíchaná syrová vejce uvařená v osolené vodě, servírovaná na toastovém chlebu spolu s plátky sýra a šunky. Benediktinská vejce

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > vejce, s vejci

Bramborové slíže

Z brambor, hrubé mouky, krupice, mléka a vejce připravené slíže, servírované pomaštěné sádlem a polité rozvařenými povidly s rumem a cukrem. Bramborové slíže

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > sladké

Domácí nudle s mákem

Uvařené nudle servírované posypané mletým mákem smíchaným s cukrem a polité rozpuštěným máslem. Domácí nudle s mákem

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > sladké

Grilované cibulky s holandskou omáčkou

Olejem potřené rozkrojené cibulky, opečené pod grilem, podávané s omáčkou. Grilované cibulky s holandskou omáčkou

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > zelenina

Chobotnice na červeno

Takto připravený pokrm servírujeme s čerstvým pečivem a to jak teplý, tak případně i studený. Chobotnice na červeno se hodí i jako součást zeleninových salátů. Chobotnice na červeno

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > z ryb, hlavonožců nebo korýšů

Kapr namodro

Na tuto úpravu potřebujeme hladkého kapra, se kterým pracujeme na vlhkém prkénku, abychom z jeho kůže nesetřeli hlen, na kterém závisí zmodrání kůže. Kapr namodro

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > z ryb, hlavonožců nebo korýšů

Králičí rillettes

Rillattes připravený z králičího masa. Tento původem francouzský recept se hodí především jako předkrm. Rillattes podáváme namazané na chleba. Králičí rillettes

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > s masem, s uzeninou

Lososové noky se zeleninovým chřestem

Noky z pokrájeného lososa, šalotky a dalších ingrediencí, uvařené v osolené vodě, servírované spolu s povařeným chřestem. Lososové noky se zeleninovým chřestem

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > z ryb, hlavonožců nebo korýšů

Makové šišky s třešňovou omáčkou

Bramborové knedlíky s mákem servírované přelité sladkou teplou omáčkou z třešní. Makové šišky s třešňovou omáčkou

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > sladké

Marinovaný sleď se smetanou

Výborný předkrm z marinovaných sleďů. Marinovaný sleď se smetanou

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > z ryb, hlavonožců nebo korýšů

Morek vařený s topinkami

Z hovězích morkových kostí vytažený morek, ochucený a servírovaný na topinkách. Morek vařený s topinkami

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > s masem, s uzeninou

Mořské ryby na čabajce

Rybí filety vařené na směsi brambor, čabajky a cherry rajčat. Mořské ryby na čabajce

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > z ryb, hlavonožců nebo korýšů

Povidlové taštičky II.

Taštičky z vařených brambor, plněné povidlím, servírované přelité máslem, posypané cukrem, strouhanými oříšky a čokoládou. Povidlové taštičky II.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > sladké

Povidlové taštičky sypané ořechovým cukrem

Taštičky z vařených brambor, plněné švestkovým povidlím, při podávání posypané ořechy s cukrem a přelité rozpuštěným máslem. Povidlové taštičky sypané ořechovým cukrem

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > sladké

Raci vaření s chřestem

Na jednu osobu počítáme podle velikosti 6 až 10 raků a vaříme je 10–15 minut. Raci vaření s chřestem

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > z ryb, hlavonožců nebo korýšů

Račí ocásky v koprové omáčce

Podáváme jako teplý předkrm nebo jako mezichod. Račí ocásky v koprové omáčce

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > z ryb, hlavonožců nebo korýšů

Rizoto s hráškem a chorizem

Rizoto s vložkou slaniny, šalotky, česneku, hrášku a chorizo klobásy. Rizoto s hráškem a chorizem

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > s masem, s uzeninou

Rýžové škubánky

Zbylo vám něco rýže? Nevadí! Asi z 200 g zbylé rýže a dalších ingrediencí můžete připravit chutné škubánky podávané posypané sýrem a zelenou petrželkou. Rýžové škubánky

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > ostatní

Skotský „Tetřívek“

Teplý předkrm z Velké Británie. Skotský „Tetřívek“

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > z ryb, hlavonožců nebo korýšů


Reklama

            



Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Jaroslav Vašák

Menu články

            

Anketa

            

Chodíte o Velikonocích na koledu, otevřete koledníkům?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...

Vtipy

Jeden opilec si zkrátil cestu domů přes hřbitov. Tam však spadl do vykopaného hrobu a usnul. Ráno se prochladlý probudil a nadává: "Sakra, to je zima." A paní, co o kousek dál pokládala kytičku na hrob, povídá: "Tak proč ses odkopal?" další anekdoty
Více gastronomických vtipů

Receptyonline na Facebooku

Recepty

            

Gastroslovník

            



nebo napište hledaný výraz

Reklama

            

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player