Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Recepty jídel: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené

zelenina 5, s masem, s uzeninou 7, z ryb, hlavonožců nebo korýšů 12, sladké 5, vejce, s vejci 10, ostatní 1,

Artyčoky s máslem

Artyčoky patří k lahůdkové zelenině pocházející z oblasti Středozemního moře.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > zelenina

Benediktinská vejce

Promíchaná syrová vejce uvařená v osolené vodě, servírovaná na toastovém chlebu spolu s plátky sýra a šunky.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > vejce, s vejci

Bramborové slíže

Z brambor, hrubé mouky, krupice, mléka a vejce připravené slíže, servírované pomaštěné sádlem a polité rozvařenými povidly s rumem a cukrem.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > sladké

Domácí nudle s mákem

Uvařené nudle servírované posypané mletým mákem smíchaným s cukrem a polité rozpuštěným máslem.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > sladké

Grilované cibulky s holandskou omáčkou

Olejem potřené rozkrojené cibulky, opečené pod grilem, podávané s omáčkou.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > zelenina

Halloweenské prsty z párků

Jednoduchý halloweenský předkrm nebo snídaně. Tenké párky ozdobené mandlí, servírované pokapané kečupem, měli by vypadat jako strašidelné prsty potřísněné krví.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > s masem, s uzeninou

Chobotnice na červeno

Takto připravený pokrm servírujeme s čerstvým pečivem a to jak teplý, tak případně i studený. Chobotnice na červeno se hodí i jako součást zeleninových salátů.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > z ryb, hlavonožců nebo korýšů

Kapr namodro

Na tuto úpravu potřebujeme hladkého kapra, se kterým pracujeme na vlhkém prkénku, abychom z jeho kůže nesetřeli hlen, na kterém závisí zmodrání kůže.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > z ryb, hlavonožců nebo korýšů

Králičí rillettes

Rillattes připravený z králičího masa. Tento původem francouzský recept se hodí především jako předkrm. Rillattes podáváme namazané na chleba.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > s masem, s uzeninou

Lososové noky se zeleninovým chřestem

Noky z pokrájeného lososa, šalotky a dalších ingrediencí, uvařené v osolené vodě, servírované spolu s povařeným chřestem.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > z ryb, hlavonožců nebo korýšů

Makové šišky s třešňovou omáčkou

Bramborové knedlíky s mákem servírované přelité sladkou teplou omáčkou z třešní.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > sladké

Marinovaný sleď se smetanou

Výborný předkrm z marinovaných sleďů.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > vařené > z ryb, hlavonožců nebo korýšů


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Kde nejraději hledáte inspiraci na vaření?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

24.11. - 24.12. - Advent (4 týdny před nedělí před 25. prosincem)

Doba přípravy na Vánoce se nazývá "ADVENT". Toto označení pochází z latinského slova "adventus", což znamená příchod. Myslí se zde na příchod Vykupitele Ježíše Krista.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy