REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

telecí maso


Dušená telecí kýta

Orestovaná telecí kýta prošpikovaná slaninou, česnekem a mrkví, podušená se zeleninou.

Dušené telecí s karotkou

Telecí maso podušené na cibulovém základě spolu s karotkou doměkka.

Dušené telecí se zelím a jogurtem

Telecí maso dušené na cibulovém základě se zelím a jogurtovou směsí doměkka.

Dušené telecí v mrkvi

V celku na cibulce a másle opečená telecí kýta, podlitá vývarem podušená doměkka, ke konci i s mrkví nakrájenou na kolečka.

Geschnetzeltes

Skvělá švýcarská specialita z telecího masa. Jedná se o okořeněné a v mouce obalené nudličky telecího masa zprudka opečené v hrnci na másle, pak podušené zalité bílým vínem a smetanou, servírované nejlépe s rösti.

Gratinované telecí řízky

Telecí řízky nejdříve opečené na oleji, poté zapečené se žampiónovou směsí, šunkou a nastrouhaným tvrdým sýrem, servírované se zahuštěnou a ochucenou šťávou z opékání.

GYPSY BURGER od Pavla Berkyho

8.4. – Mezinárodní den Romů nám každoročně formou různých akcí připomíná romské kořeny a oslavuje celkově romskou kulturu. Pavel Berky, módní návrhář, který slaví úspěchy u nás i v zahraničí se za své kořeny nestydí, ba naopak. Ve své tvorbě je často promítá a propojuje s aktuálními trendy. Jeho druhou vášní je ale i vaření a to v letošním roce maličko převážilo i díky jeho účasti v soutěži MasterChef Česko, kde se zatím probojoval mezi nejlepších 12 finalistů. Pro letošní Mezinárodní den Romů si tedy Pavel přichystal jeho oblíbené propojení kultur. Tentokrát ale v kuchyni. Gypsy burger, jak nazval svůj recept, propojuje moderní gastronomii s tradiční romskou kuchyní. No posuďte sami!

Kotlety s broskvovou směsí

Opečené telecí kotlety servírované s broskvemi smíchanými s limetkovou šťávou, cibulí, solí, pepřem a koriandrem.

Kotlety s petrželkovým olejem

Opečené kotlety přelité petrželkovým olejem, servírované s podušenou mrkví, přelité omáčkou.

Kotlety se žampionovou nádivkou

Kotlety plněné na plátky nakrájenými žampiony, na kolečka nakrájenou cibulí, tymiánem a kečupem, okořeněné, podušené na oleji doměkka.

Limetkové telecí se žampiony

Telecí kýta opečená zprudka na oleji, upečená v troubě, servírovaná nakrájená na plátky, přelitá limetkovou omáčkou.

Marinovaný telecí krk s omáčkou podle Jana Kvasničky

Připravte si doma jídlo tak, jak jej doporučuje kreativní šéfkuchař restaurace La Gare, Jan Kvasnička.

Máslový telecí řízek

Placičky z mletého telecího masa, vejce, koření a mléka, obalené v mouce a usmažené na tuku dorůžova.

Nadívaná telecí kýta

Pečené maso plněné směsí z dýně, uzeného masa, bylinek a dalších ingrediencí.

Nadívaná telecí roláda na víně

Telecí plece plněná okořeněnou nádivkou, svinutá do rolády, pečená s novými bramborami, mrkví, řapíkatým celerem a bílou i červenou cibulí, podlitá červeným vínem.

Nadívané telecí maso

Telecí hrudí naplněné nádivkou, upečené dozlatova.

Pařížské řízky

Naklepané telecí řízky usmažené na oleji obalené v těstíčku z hladké mouky, oleje, mléka, vejce a soli, servírované ozdobené dílky citrónu.

Pařížský telecí řízek

Minutka z telecího masa. V těstíčku obalené plátky telecí kýty.

Pečená telecí ledvina

Telecí maso připravené pečením.

Pečená telecí plec s rajčaty a celerem

Osolené telecí plecko nejdříve opečené na másle, poté upečené v troubě do měkka spolu s nakrájeným celerem a rajčaty, šťáva z pečení zahuštěna hladkou moukou, dochucená cukrem a solí.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy