REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Limetkové telecí se žampiony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Telecí kýta opečená zprudka na oleji, upečená v troubě, servírovaná nakrájená na plátky, přelitá limetkovou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 gtelecí kýty
150 gmalých žampionů
500 mlzeleninového vývaru
250 mlsmetany
2 lžícemásla
2 kslimetky
1 kscibule
mletý černý pepř
olej na opečení
sůl

Postup:

1. Očištěnou telecí kýtu ovážeme provázkem tak, aby měla hezký pravidelný tvar
2. Maso osolíme, okořeníme pepřem a zprudka opečeme ze všech stran, na oleji, dozlatova
3. Oloupanou cibuli nakrájenou nadrobno orestujeme ve výpeku po mase
4. Do pekáče nalijeme výpek i s cibulí, na ni položíme připravené maso, podlijeme vývarem, přiklopíme a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C doměkka, během pečení maso podléváme vodou a přeléváme výpekem
5. Očištěné žampiony nakrájené na plátky orestujeme na másle, přidáme jednu oloupanou a na kousky nakrájenou limetku a přelijeme šťávou z druhé limetky
6. K houbám nalijeme šťávu z masa, chvíle povaříme, pak omáčku zjemníme smetanou, osolíme a okořeníme pepřem
7. Z upečeného masa odstraníme provázky, kýtu nakrájíme na plátky, které servírujeme přelité limetkovou omáčkou se žampiony.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme nejlépe vařené těstoviny.

Poznámka:

Recept na zeleninový vývar najdete zde: Zeleninový vývar základní.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy