pečené v troubě
Gratinované telecí řízky
Telecí řízky nejdříve opečené na oleji, poté zapečené se žampiónovou směsí, šunkou a nastrouhaným tvrdým sýrem, servírované se zahuštěnou a ochucenou šťávou z opékání.
GYPSY BURGER od Pavla Berkyho
8.4. – Mezinárodní den Romů nám každoročně formou různých akcí připomíná romské kořeny a oslavuje celkově romskou kulturu. Pavel Berky, módní návrhář, který slaví úspěchy u nás i v zahraničí se za své kořeny nestydí, ba naopak. Ve své tvorbě je často promítá a propojuje s aktuálními trendy. Jeho druhou vášní je ale i vaření a to v letošním roce maličko převážilo i díky jeho účasti v soutěži MasterChef Česko, kde se zatím probojoval mezi nejlepších 12 finalistů. Pro letošní Mezinárodní den Romů si tedy Pavel přichystal jeho oblíbené propojení kultur. Tentokrát ale v kuchyni. Gypsy burger, jak nazval svůj recept, propojuje moderní gastronomii s tradiční romskou kuchyní. No posuďte sami!
Limetkové telecí se žampiony
Telecí kýta opečená zprudka na oleji, upečená v troubě, servírovaná nakrájená na plátky, přelitá limetkovou omáčkou.
Marinovaný telecí krk s omáčkou podle Jana Kvasničky
Připravte si doma jídlo tak, jak jej doporučuje kreativní šéfkuchař restaurace La Gare, Jan Kvasnička.
Nadívaná telecí kýta
Pečené maso plněné směsí z dýně, uzeného masa, bylinek a dalších ingrediencí.
Nadívaná telecí roláda na víně
Telecí plece plněná okořeněnou nádivkou, svinutá do rolády, pečená s novými bramborami, mrkví, řapíkatým celerem a bílou i červenou cibulí, podlitá červeným vínem.
Nadívané telecí maso
Telecí hrudí naplněné nádivkou, upečené dozlatova.
Pečená telecí ledvina
Telecí maso připravené pečením.
Pečená telecí plec s rajčaty a celerem
Osolené telecí plecko nejdříve opečené na másle, poté upečené v troubě do měkka spolu s nakrájeným celerem a rajčaty, šťáva z pečení zahuštěna hladkou moukou, dochucená cukrem a solí.
Pečené telecí kotlety
Orestované a pak zapečené kotlety se šunkou.
Pečené telecí závitky
Plátky telecího masa naplněné směsí z vejce, anglické slaniny, petrželky a dalších ingrediencí, upečené v troubě doměkka.
Plněná telecí pečeně
Pečené telecí maso, pečeně-ledvina stočená do rolády a upečená v troubě doměkka.
Rolovaná pečeně
Plát telecího masa pokladený anglickou slaninou, směsí z vajíček a zeleniny, stočený do rolády, upečený doměkka.
Saltimbocca s chřestem
Plátky telecí panenky obalené v šalvěji a parmské šunce, zprudka opečené na pánvi, pak dopečené v troubě vyhřáté na 120 °C, servírované spolu s opečenými plátky chřestu, rajčaty, cibulí a blanšírovanými špičkami chřestu.
Telecí filé s hlívou ústřičnou
Telecí filé zapečené v troubě s houbovým ragú.
Telecí hrudí plněné houbovou nádivkou
Telecí maso plněné houbovou nádivkou, upečené spolu s mrkví, řapíkatým celerem a cibulkou doměkka.
Telecí kotlety na paprice
Opečené kotlety upečené na cibulovém základě spolu s česnekem a mletou paprikou, podlité vývarem, ochucené zakysanou smetanou.
Telecí kotlety podle babičky
Orestované kotlety zapečené v troubě s cibulí, slaninou a sýrem.
Telecí kotlety podle Nelsona
Opečené kotlety potřené žampionovou směsí a posypané strouhaným sýrem, v troubě zapečené.
Telecí kotlety s parmazánem
Orestované kotlety zapečené v troubě se sýrem.
- 1
- 2
- Následující
reklama