REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené v troubě

Gratinované telecí řízky

Telecí řízky nejdříve opečené na oleji, poté zapečené se žampiónovou směsí, šunkou a nastrouhaným tvrdým sýrem, servírované se zahuštěnou a ochucenou šťávou z opékání.

GYPSY BURGER od Pavla Berkyho

8.4. – Mezinárodní den Romů nám každoročně formou různých akcí připomíná romské kořeny a oslavuje celkově romskou kulturu. Pavel Berky, módní návrhář, který slaví úspěchy u nás i v zahraničí se za své kořeny nestydí, ba naopak. Ve své tvorbě je často promítá a propojuje s aktuálními trendy. Jeho druhou vášní je ale i vaření a to v letošním roce maličko převážilo i díky jeho účasti v soutěži MasterChef Česko, kde se zatím probojoval mezi nejlepších 12 finalistů. Pro letošní Mezinárodní den Romů si tedy Pavel přichystal jeho oblíbené propojení kultur. Tentokrát ale v kuchyni. Gypsy burger, jak nazval svůj recept, propojuje moderní gastronomii s tradiční romskou kuchyní. No posuďte sami!

Limetkové telecí se žampiony

Telecí kýta opečená zprudka na oleji, upečená v troubě, servírovaná nakrájená na plátky, přelitá limetkovou omáčkou.

Marinovaný telecí krk s omáčkou podle Jana Kvasničky

Připravte si doma jídlo tak, jak jej doporučuje kreativní šéfkuchař restaurace La Gare, Jan Kvasnička.

Nadívaná telecí kýta

Pečené maso plněné směsí z dýně, uzeného masa, bylinek a dalších ingrediencí.

Nadívaná telecí roláda na víně

Telecí plece plněná okořeněnou nádivkou, svinutá do rolády, pečená s novými bramborami, mrkví, řapíkatým celerem a bílou i červenou cibulí, podlitá červeným vínem.

Nadívané telecí maso

Telecí hrudí naplněné nádivkou, upečené dozlatova.

Pečená telecí ledvina

Telecí maso připravené pečením.

Pečená telecí plec s rajčaty a celerem

Osolené telecí plecko nejdříve opečené na másle, poté upečené v troubě do měkka spolu s nakrájeným celerem a rajčaty, šťáva z pečení zahuštěna hladkou moukou, dochucená cukrem a solí.

Pečené telecí kotlety

Orestované a pak zapečené kotlety se šunkou.

Pečené telecí závitky

Plátky telecího masa naplněné směsí z vejce, anglické slaniny, petrželky a dalších ingrediencí, upečené v troubě doměkka.

Plněná telecí pečeně

Pečené telecí maso, pečeně-ledvina stočená do rolády a upečená v troubě doměkka.

Rolovaná pečeně

Plát telecího masa pokladený anglickou slaninou, směsí z vajíček a zeleniny, stočený do rolády, upečený doměkka.

Saltimbocca s chřestem

Plátky telecí panenky obalené v šalvěji a parmské šunce, zprudka opečené na pánvi, pak dopečené v troubě vyhřáté na 120 °C, servírované spolu s opečenými plátky chřestu, rajčaty, cibulí a blanšírovanými špičkami chřestu.

Telecí filé s hlívou ústřičnou

Telecí filé zapečené v troubě s houbovým ragú.

Telecí hrudí plněné houbovou nádivkou

Telecí maso plněné houbovou nádivkou, upečené spolu s mrkví, řapíkatým celerem a cibulkou doměkka.

Telecí kotlety na paprice

Opečené kotlety upečené na cibulovém základě spolu s česnekem a mletou paprikou, podlité vývarem, ochucené zakysanou smetanou.

Telecí kotlety podle babičky

Orestované kotlety zapečené v troubě s cibulí, slaninou a sýrem.

Telecí kotlety podle Nelsona

Opečené kotlety potřené žampionovou směsí a posypané strouhaným sýrem, v troubě zapečené.

Telecí kotlety s parmazánem

Orestované kotlety zapečené v troubě se sýrem.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.