REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nadívaná telecí roláda na víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Telecí plece plněná okořeněnou nádivkou, svinutá do rolády, pečená s novými bramborami, mrkví, řapíkatým celerem a bílou i červenou cibulí, podlitá červeným vínem.


Ingredience:
500 gtelecí plece
400 gsvětlého toastového chleba (veky)
400 gnových brambor
150 gmrkve
100 gzměklého másla (do nádivky)
80 gbílé a červené cibule nakrájené na kostičky
80 gbílé a červené cibule nakrájené na osminky
80 gřapíkatého celeru
50 gmásla
4 kssnítky tymiánu
3 ksstroužků česneku
200 mlbílého vína
200 mlmléka
petrželka
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěnou plec důkladně omyjeme, osušíme, rozřízneme, zlehka rozklepeme na plát a z obou stran dobře osolíme
2. Oloupané cibule i střídku chleba pokrájíme na malé kostičky, dáme do misky, přidáme změklé máslo, hrst nadrobno nasekané petrželky, sůl, mletý pepř, mléko a vše dobře propracujeme
3. Připravenou nádivku rovnoměrně rozetřeme na plát masa, opatrně svineme, převážeme provázkem tak, aby se roláda při pečení nerozvinula
4. Na dno pekáčku rozložíme dobře omyté brambory, očištěnou mrkev i celer, oloupané stroužky česneku, oloupané, na osminky nakrájené cibule, tymián, máslo, podlijeme vínem a navrch položíme připravenou roládu, dáme do trouby a pečeme při 165 °C doměkka (asi 70 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy