REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nadívané telecí maso

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Telecí hrudí naplněné nádivkou, upečené dozlatova.


Ingredience:
1,5 kgtelecího hrudí
100 gmásla
6 ksrohlíků
2 ksvajíček
2,5 dclmléka
mletý muškátový květ
mletý černý pepř
sůl
nasekaná čerstvá petrželka
sádlo
horká voda
hladká mouka

Postup:

1. Telecí hrudí opláchneme a vytáhneme žeberní kosti, ostrým nožem vytvoříme ve středu kapsu na náplň a do tohoto prostoru náplň vložíme
2. Otvor v mase sešijeme, nebo uzavřeme párátky, hrudí na povrchu osolíme
3. Do pekáče vložíme sádlo, přesekané žeberní kosti, lžičku másla a zalijeme horkou vodou, vložíme připravené hrudí a pečeme v troubě předehřáté na 190-200 °C doměkka, během pečení dle potřeby přiléváme horkou vodu a maso obracíme
4. Pečeme asi 90-120 minut
5. Měkké, dozlatova upečené maso vyjmeme a uchováme v teple
6. Šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zředíme vlažnou vodou a asi 30 minut povaříme, pak ji přecedíme přes cedník
7. Maso zbavíme nití nebo párátek, naporcujeme a servírujeme podlité šťávou z výpeku. Příprava nádivky:
1. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a pokropíme mlékem
2. Máslo utřeme se žloutky, osolíme, opepříme a přidáme mletý květ, směs promícháme
3. Do směsi ještě vložíme nasekanou petrželku a tuhý sníh připravený ze dvou bílků, vše opět jemně promícháme
4. Takto připravenou nádivku vložíme do hrudí.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Vařené brambory nebo dušená rýže a vařená zelenina.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Překročte hranice běžného pečení, vyzkoušejte nevšední mouky a pečte díky nim s minimem lepku

Celiaci si běžnou mouku s lepkem jednoduše dovolit nemohou. Pro jiné je eliminace lepku jednou z cest k pestřejšímu jídelníčku. Pokud se do této skupiny řadíte i vy, vězte, že pečiva se vzdávat nemusíte. Naopak se vám otevírají široké možnosti pro experimentování v kuchyni. Péct totiž můžete i z mouky rýžové nebo pohankové, díky kterým můžete obsah lepku ve svém jídelníčku snížit na minimum.

číst dále ...

Jubilejní Burgerfest přivítal 21 000 návštěvníků a trhnul rekord s největším burgerem

10. ročník Burgerfestu, který se o víkendu uskutečnil na holešovickém Výstavišti se skutečně vydařil. Kromě dokonalého počasí po celou dobu akce si jej užilo přes 21 000 návštěvníků a došlo i na rekord. Tím byl největší burger v České republice, který vážil 95 kg a měřil 98 na 24 cm, díky čemuž se podařilo jej zapsat i do České knihy rekordů. Celkem se na akci zkonzumovalo 45.000 burgerů v 53 bistrech a restauracích, proběhlo 10 workshopů a kuchařských show, byly zvoleny nejlepší restaurace a rozdaly se ceny v hodnotě přesahující 500 000 Kč.

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Chystáte se na vinobraní? Fakta, co byste měli znát

Vinobraní je za dveřmi, a tak jsme připravili pár zajímavostí, které není na škodu připomenout. Třeba se dozvíte i pár novinek, o kterých jste doposud nevěděli.

číst dále ...

Vyhlášen byl Evropský den ekologického zemědělství, slavit se bude 23. září

Evropský parlament, Rada Evropské unie a Evropská komise, tři klíčové instituce EU, dnes podepsaly společné prohlášení, kterým oficiálně vyhlásily 23. září Evropským dnem ekologického zemědělství.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy