REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nadívané telecí maso

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Telecí hrudí naplněné nádivkou, upečené dozlatova.


Ingredience:
1,5 kgtelecího hrudí
100 gmásla
6 ksrohlíků
2 ksvajíček
2,5 dclmléka
mletý muškátový květ
mletý černý pepř
sůl
nasekaná čerstvá petrželka
sádlo
horká voda
hladká mouka

Postup:

1. Telecí hrudí opláchneme a vytáhneme žeberní kosti, ostrým nožem vytvoříme ve středu kapsu na náplň a do tohoto prostoru náplň vložíme
2. Otvor v mase sešijeme, nebo uzavřeme párátky, hrudí na povrchu osolíme
3. Do pekáče vložíme sádlo, přesekané žeberní kosti, lžičku másla a zalijeme horkou vodou, vložíme připravené hrudí a pečeme v troubě předehřáté na 190-200 °C doměkka, během pečení dle potřeby přiléváme horkou vodu a maso obracíme
4. Pečeme asi 90-120 minut
5. Měkké, dozlatova upečené maso vyjmeme a uchováme v teple
6. Šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zředíme vlažnou vodou a asi 30 minut povaříme, pak ji přecedíme přes cedník
7. Maso zbavíme nití nebo párátek, naporcujeme a servírujeme podlité šťávou z výpeku. Příprava nádivky:
1. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a pokropíme mlékem
2. Máslo utřeme se žloutky, osolíme, opepříme a přidáme mletý květ, směs promícháme
3. Do směsi ještě vložíme nasekanou petrželku a tuhý sníh připravený ze dvou bílků, vše opět jemně promícháme
4. Takto připravenou nádivku vložíme do hrudí.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Vařené brambory nebo dušená rýže a vařená zelenina.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy