REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nadívané telecí maso

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Telecí hrudí naplněné nádivkou, upečené dozlatova.


Ingredience:
1,5 kgtelecího hrudí
100 gmásla
6 ksrohlíků
2 ksvajíček
2,5 dclmléka
mletý muškátový květ
mletý černý pepř
sůl
nasekaná čerstvá petrželka
sádlo
horká voda
hladká mouka

Postup:

1. Telecí hrudí opláchneme a vytáhneme žeberní kosti, ostrým nožem vytvoříme ve středu kapsu na náplň a do tohoto prostoru náplň vložíme
2. Otvor v mase sešijeme, nebo uzavřeme párátky, hrudí na povrchu osolíme
3. Do pekáče vložíme sádlo, přesekané žeberní kosti, lžičku másla a zalijeme horkou vodou, vložíme připravené hrudí a pečeme v troubě předehřáté na 190-200 °C doměkka, během pečení dle potřeby přiléváme horkou vodu a maso obracíme
4. Pečeme asi 90-120 minut
5. Měkké, dozlatova upečené maso vyjmeme a uchováme v teple
6. Šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zředíme vlažnou vodou a asi 30 minut povaříme, pak ji přecedíme přes cedník
7. Maso zbavíme nití nebo párátek, naporcujeme a servírujeme podlité šťávou z výpeku. Příprava nádivky:
1. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a pokropíme mlékem
2. Máslo utřeme se žloutky, osolíme, opepříme a přidáme mletý květ, směs promícháme
3. Do směsi ještě vložíme nasekanou petrželku a tuhý sníh připravený ze dvou bílků, vše opět jemně promícháme
4. Takto připravenou nádivku vložíme do hrudí.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Vařené brambory nebo dušená rýže a vařená zelenina.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

Jak si zpříjemnit únorové dny? Lehkými a zároveň výživnými recepty z kvalitních surovin

Druhý měsíc roku může být poměrně vyčerpávající. Zima už je dlouhá a teplo ještě v nedohlednu. Čím si ale můžete zpříjemnit den, nebo třeba i noc? Kvalitním a dobrým jídlem, které vám hned zlepší náladu. Víte ovšem, jak vybírat potraviny, abyste si co nejvíce pochutnali? Podle log kvality umístěných na jejich obalech. A co tedy můžete zkusit uvařit? Naše nejnovější recepty, které se neobejdou bez některých z následujících ingrediencí – smetany, špenátu, kuřecího masa nebo těstovin. Dobrou chuť!

číst dále ...

Kapary, delikatesa, která obohatí salát, tapas nebo pomazánku

Kapary, zelené cosi, s nímž si mnoho lidí neví rady. Co to je? A kam se hodí? Kapary jsou nerozvinutá poupata kapary trnité, která roste nejčastěji ve Středomoří, ale také v Asii. Jedná se o keř, který roste v puklinách skal nebo zídek, a proto bývá mnohdy považován za plevel. Ale chyba lávky, kapary jsou vynikající přísada do nejrůznějších pokrmů.

číst dále ...

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!

číst dále ...

7 důvodů proč pít MatchaTea

MatchaTea je hitem poslední doby. I když tradičně byl tento zelený nápoj součástí zenových buddhistických obřadů v Japonsku, dnes jej pijí lidé po celé Evropě. Ptáte se proč? Dáme vám hned 7 odpovědí.

číst dále ...

Víte, čím si sladíte život? Vyznejte se v cukrech a sladidlech

Mnoho z nás miluje sladké a „oslazuje si život“ s různými dobrotami. Cukry a sladidla nás lákají v mnoha svých podobách. Pokud patříte mezi sladkomilce a rádi byste se více dozvěděli, čímpak si život oslazujete, následující řádky vám pomohou lépe se v cukrech a sladidlech vyznat.

číst dále ...

Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď

Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy