REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená telecí ledvina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Telecí maso připravené pečením.


Ingredience:
1,5 kgtelecí ledviny (pečeně)
1 lžícemásla
sádlo
sůl
voda
hladká mouka

Postup:

1. Telecí ledvinu omyjeme a částečně osekáme obratlové kosti
2. Do pekáče vložíme nasekané kosti, sádlo, mírně podlijeme vodou
3. Očištěnou ledvinu osolíme a dáme do pekáče
4. Pečeme v troubě, dle potřeby přiléváme vodou, maso obracíme a přeléváme šťávou
5. Maso pečeme 1,5-2 hodiny při teplotě kolem 190 °C
6. Upečené maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zředíme vlažnou vodou a asi 30 minut povaříme
7. Hotovou šťávu přecedíme přes cedník, zjemníme máslem a dle chuti přisolíme.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Dušená rýže, vařené brambory nebo bramborová kaše a vařená zelenina.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy