Pečené maso plněné směsí z dýně, uzeného masa, bylinek a dalších ingrediencí.
Ingredience:
800 g | telecí kýty |
2 lžíce | hladké mouky |
2 lžíce | másla |
1 lžička | kmínu |
mletý pepř | |
voda | |
sůl | |
Na nádivku: | |
200 g | uzeného vepřového masa |
200 g | dužiny dýně |
6 lžic | mléka |
3 lžíce | dýňových semínek |
3 ks | rohlíků |
3 ks | vajec |
1 ks | snítky estragonu |
1 ks | malého svazku petrželky |
1 ks | kapie |
Postup:
1. Do mísy dáme na kostičky nakrájené rohlíky, zalijeme mlékem a necháme nasáknout
2. Telecí kýtu očistíme, opláchneme, osušíme a nařízneme tak, aby vznikla kapsa
3. Dužinu dýně a uzené vepřové maso nakrájíme na kostičky, očištěnou kapii nakrájíme na menší kousky, bylinky nasekáme na jemno a vše dáme do mísy k rohlíkům
4. Přidáme dýňová semínka, vejce, promícháme a připravenou směsí naplníme kapsu, kterou uzavřeme špejlí
5. Maso osolíme, opepříme, pokmínujeme, vložíme do pekáčku, přidáme máslo, podlijeme vodou a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C doměkka, za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou 6. Pak měkké maso vyjmeme, výpek vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, orestujeme, zalijeme trochou vody, necháme provařit a podáváme k masu nakrájenému na plátky.