REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené telecí kotlety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované a pak zapečené kotlety se šunkou.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
4 ksvysokých kotlet
2 kszrnek jalovce
2 ksmrkve
1 ksmalé cibule
50 gšunky
50 gmásla
1,5 dlbílého vína
3 lžícestrouhanky
citrónová šťáva
mletý pepř
majoránka
petrželka
sůl

Postup:

1. Telecí kotlety po obvodu a u kosti mělce nařízneme, naklepeme a potřeme směsí citrónové šťávy, mletého pepře, tlučeného jalovce, majoránky a soli
2. Nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev nakrájenou na kostičky podusíme na kousku rozpáleného másla v ohnivzdorné misce, přidáme kotlety a orestujeme je po obou stranách
3. Potom maso podlijeme vínem a malou sklenkou vody
4. Na každou kotletu položíme lžíci nadrobno nakrájené šunky, posypeme je směsí strouhanky a nasekané petrželky, poklademe vločkami změklého másla a v mírně vyhřáté troubě pečeme doměkka
5. Šťáva má být částečně odpařená
6. Můžeme podávat v ohnivzdorné misce.

Doporučení:

– Příloha: Vařená rýže a kompot.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy