Orestované a pak zapečené kotlety se šunkou.
Ingredience:
Recept na 4 porce: | |
4 ks | vysokých kotlet |
2 ks | zrnek jalovce |
2 ks | mrkve |
1 ks | malé cibule |
50 g | šunky |
50 g | másla |
1,5 dl | bílého vína |
3 lžíce | strouhanky |
citrónová šťáva | |
mletý pepř | |
majoránka | |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Telecí kotlety po obvodu a u kosti mělce nařízneme, naklepeme a potřeme směsí citrónové šťávy, mletého pepře, tlučeného jalovce, majoránky a soli
2. Nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev nakrájenou na kostičky podusíme na kousku rozpáleného másla v ohnivzdorné misce, přidáme kotlety a orestujeme je po obou stranách
3. Potom maso podlijeme vínem a malou sklenkou vody
4. Na každou kotletu položíme lžíci nadrobno nakrájené šunky, posypeme je směsí strouhanky a nasekané petrželky, poklademe vločkami změklého másla a v mírně vyhřáté troubě pečeme doměkka
5. Šťáva má být částečně odpařená
6. Můžeme podávat v ohnivzdorné misce.
– Příloha: Vařená rýže a kompot.