REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená telecí plec s rajčaty a celerem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Osolené telecí plecko nejdříve opečené na másle, poté upečené v troubě do měkka spolu s nakrájeným celerem a rajčaty, šťáva z pečení zahuštěna hladkou moukou, dochucená cukrem a solí.


Ingredience:
600 gtelecího plecka
250 grajčat
50 gmásla
1/2 ksceleru
1 lžičkahladké mouky
cukr
sůl

Postup:

1. Telecí plecko si omyjeme, osušíme a osolíme
2. Pak nakrájíme si oloupaný celer a omytá rajčata na malé kostičky
3. V pekáčku si rozehřejeme máslo, vložíme telecí plecko a po všech stranách opečeme
4. Maso v pekáčku podlijeme vodou a vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme téměř doměkka, během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a dle potřeby podléváme vodou
5. Ke konci pečení přidáme celer a rajčata a vše dopečeme doměkka
6. Pak telecí maso vyjmeme z pekáčku, šťávu zahustíme rozmíchanou moukou v trošce vody a povaříme, dle chuti osladíme a osolíme
7. Pečené telecí plecko rozdělíme na jednotlivé porce a servírujeme přelité zahuštěnou šťávou s rajčaty a celerem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy