REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí kotlety podle Nelsona

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kotlety potřené žampionovou směsí a posypané strouhaným sýrem, v troubě zapečené.


Ingredience:
4 ksvětších telecích kotlet
50 gstrouhaného sýra
250 gžampionů
2 lžícevláčné strouhanky
2 lžícemásla + na vymazání
hladká mouka
petrželka
voda
sůl

Postup:

1. Na necelé lžíci másla podusíme neoloupané, omyté a na jemno nasekané žampiony, přidáme na drobno nasekanou petrželku, ke konci zaprášíme moukou, mírně podlijeme vodou a krátce povaříme
2. Očištěné kotlety naklepeme, osolíme, slabě poprášíme moukou a na rozehřátém másle po obou stranách opečeme jako minutku
3. Pak je vložíme do vymaštěného pekáčku, jejich povrch potřeme žampionovou směsí, posypeme strouhaným sýrem smíchaným s vláčnou strouhankou a pokapeme máslem, ve kterém jsme kotlety opékali
4. Dáme do vyhřáté trouby a maso zapečeme tak, aby se sýr rozpustil a mírně zrůžověl.

Doporučení:

Podáváme s dušeným hráškem a opékanými malými bramborami.

Poznámka:

Vláčnou strouhanku získáme tak, když si den starou veku nastrouháme na hrubém struhadle.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy