REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí kotlety podle Nelsona

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kotlety potřené žampionovou směsí a posypané strouhaným sýrem, v troubě zapečené.


Ingredience:
4 ksvětších telecích kotlet
50 gstrouhaného sýra
250 gžampionů
2 lžícevláčné strouhanky
2 lžícemásla + na vymazání
hladká mouka
petrželka
voda
sůl

Postup:

1. Na necelé lžíci másla podusíme neoloupané, omyté a na jemno nasekané žampiony, přidáme na drobno nasekanou petrželku, ke konci zaprášíme moukou, mírně podlijeme vodou a krátce povaříme
2. Očištěné kotlety naklepeme, osolíme, slabě poprášíme moukou a na rozehřátém másle po obou stranách opečeme jako minutku
3. Pak je vložíme do vymaštěného pekáčku, jejich povrch potřeme žampionovou směsí, posypeme strouhaným sýrem smíchaným s vláčnou strouhankou a pokapeme máslem, ve kterém jsme kotlety opékali
4. Dáme do vyhřáté trouby a maso zapečeme tak, aby se sýr rozpustil a mírně zrůžověl.

Doporučení:

Podáváme s dušeným hráškem a opékanými malými bramborami.

Poznámka:

Vláčnou strouhanku získáme tak, když si den starou veku nastrouháme na hrubém struhadle.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů na džemy a marmelády

Džem má řidší konzistenci a většinou obsahuje celé kousky ovoce. Marmeláda je tužší a připravujeme ji z hodně vyzrálého ovoce, které buď prolisujeme strojkem na ovoce, nebo rozmixujeme a propasírujeme přes síto. Takže stručně: džem se vaří z celého nebo na kousky nakrájeného ovoce, základem marmelády je ovocný protlak (prolisované ovoce). Ale dost teorie! Přinášíme vám ty nejlepší recepty na džemy a marmelády z naší databáze. Tady jsou.

číst dále ...

Je libo hmyzí burger?

Náhražek masa a burgerů založených na rostlinném původu surovin najdete hned několik. Ale napadlo vás vyzkoušet pokrm z hmyzu? Jídlo vyrobené z hmyzu může znít v našich končinách jako sci-fi, ale kvůli dlouhodobé neudržitelnosti klasické živočišné výroby je právě hmyz jednou z potrav budoucnosti. Ochutnat můžete třeba hmyzí burger, který vyrábí německá firma Bug Foundation.

číst dále ...

Vychutnejte si zmrzlinu pro dospělé! Vyrobte si doma veselé nanuky

Ledově vychlazená zmrzlina představuje úžasné osvěžení v průběhu horkého letního dne. Když však přidáte kapku alkoholu a jeden z drinků Schweppes, dodáte nanukům grády a povýšíte je na nečekaný level. A jak vyrobit nanuky 18+?

číst dále ...

Chystejte hody, jde se na jahody!

Sezóna jahod právě vrcholí a je poslední čas pořídit si šťavnatou zásobu těch českých, voňavých, na které zase budeme čekat celý rok. Pořiďte si jich dostatek, ať už natrhaných na vlastní zahrádce, na políčku při samosběru, anebo zakoupených na trhu… Můžete z nich totiž připravit spoustu skvělých dobrot!

číst dále ...

Výborné a zdravé? 4 tipy na letní dobroty pro děti, které hravě zvládnete připravit doma

Léto je tady a spolu s ním nastává čas zmrzlin, limonád, různých dezertů a dalších dobrot. Zodpovědní rodiče tak budou mnohdy řešit dilema, jak dopřát potěšení mlsnému jazýčku svých dětí, ale zároveň neohrozit jejich zdraví. Odpověď se přímo nabízí: připravte jim chutné a zdravé domácí dobroty, u nichž je složení plně ve vaší režii.

číst dále ...

Domácí jahodový sirup s mátou nebo rebarborou, limonáda nebo střik!

Milujete jahody? Tomáš pro Vás připravil dva super recepty na marmeládu a sirupy, kdy zpracujete naprosto celé jahody, i stopky a odřezky! A nakonec si za odměnu po dovedné práci můžete dát skvělý jahodovo-rabarborový střik! Tak hurá do toho, ať je hned hotovo!

číst dále ...

Vinice Šobes, ikona našeho vinařství

V meandru řeky Dyje v Národním parku Podyjí se nachází přírodní unikát, který uchvátí každoročně stovky návštěvníků. Vinice Šobes se díky své jedinečné dispozici stala ikonou moravského vinařství. A tak na nic nečekejte a vydejte se prozkoumat jedno z nejromantičtějších míst v Česku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy