Orestované kotlety zapečené v troubě s cibulí, slaninou a sýrem.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
4 ks | telecí kotlety |
4 ks | malé cibule |
50 g | tvrdého sýra |
40 g | slaniny |
30 g | másla |
2 lžíce | oleje |
1 dl | bílého vína |
1/4 l | smetany |
mletý pepř | |
petrželka | |
estragon | |
sůl |
Postup:
1. Telecí kotlety po obvodu mělce nařízneme
2. Naklepeme je, orestujeme po obou stranách na rozehřátém másle a oleji
3. Pak maso přendáme do ohnivzdorné misky, osolíme a opepříme
4. Na pánvičce rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky a rozdělíme ji na jednotlivé kotlety
5. Nakonec maso posypeme nasekanou petrželkou, estragonem, nadrobno nakrájenou cibulí, strouhaným sýrem, zalijeme vínem a přivedeme k varu
6. Vše přelijeme smetanou a pečeme v dobře vyhřáté troubě, až maso změkne (asi 20 minut).
– Příloha: Vařená rýže.