REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněná telecí pečeně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené telecí maso, pečeně-ledvina stočená do rolády a upečená v troubě doměkka.


Ingredience:
1,5 kgtelecí pečeně
200 gšunky
100 gslaniny
2 kstelecí ledvinky
sádlo
hladká mouka
vlažná voda
sůl

Postup:

1. Telecí pečeni opláchneme, vykostíme a paličkou naklepeme obdélníkový plát
2. Osolíme a poklademe nakrájenými, opláchnutými telecími ledvinkami
3. Celý plát pokryjeme plátky šunky, pak maso stočíme do rolády, svážeme režnou nití a na povrchu osolíme
4. Do pekáče vložíme vyjmuté kosti, na kostečky nakrájenou slaninu a sádlo, přidáme připravenou roládu, podlijeme vlažnou vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C
5. Během pečení maso občas obrátíme a přeléváme šťávou, dle potřeby podléváme vodou, pečeme 90-120 minut
6. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zředíme dle potřeby vlažnou vodou a povaříme cca 30 minut.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Vařené brambory nebo dušená rýže.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy