REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Saltimbocca s chřestem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky telecí panenky obalené v šalvěji a parmské šunce, zprudka opečené na pánvi, pak dopečené v troubě vyhřáté na 120 °C, servírované spolu s opečenými plátky chřestu, rajčaty, cibulí a blanšírovanými špičkami chřestu.


Ingredience:
1 kgtelecí panenky
800 gzeleného chřestu
800 gbílého chřestu
12 ksparmské šunky
2 ksrajčata
1 kscibule
holandská omáčka
máslo
šalvěj
pepř
cukr
sůl

Postup:

1. Očištěné telecí maso lehce okořeníme a obalíme šalvějí a parmskou šunkou, zprudka ho opečeme na pánvi, pak dopečeme v troubě vyhřáté na 120 °C, pečeme asi 30 minut, než teplota ve středu masa dosáhne 62 °C
2. Konce chřestu nakrájíme na tenké plátky, špičky chřestu oblanšírujeme (spaříme v horké vodě)
3. Plátky chřestu zprudka orestujeme spolu s cibulí, doplníme nakrájenými rajčaty a máslem, osolíme, opeříme a míně osladíme cukrem
4. Směs chřestu servírujeme spolu s masem a chřestovými špičkami, jednotlivé porce těsně před podáváním přelijeme trochou holandské omáčky.

Poznámka:

Recept na holandskou omáčku najdete zde: Holandská omáčka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy