Plátky telecí panenky obalené v šalvěji a parmské šunce, zprudka opečené na pánvi, pak dopečené v troubě vyhřáté na 120 °C, servírované spolu s opečenými plátky chřestu, rajčaty, cibulí a blanšírovanými špičkami chřestu.
Ingredience:
1 kg | telecí panenky |
800 g | zeleného chřestu |
800 g | bílého chřestu |
12 ks | parmské šunky |
2 ks | rajčata |
1 ks | cibule |
holandská omáčka | |
máslo | |
šalvěj | |
pepř | |
cukr | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné telecí maso lehce okořeníme a obalíme šalvějí a parmskou šunkou, zprudka ho opečeme na pánvi, pak dopečeme v troubě vyhřáté na 120 °C, pečeme asi 30 minut, než teplota ve středu masa dosáhne 62 °C
2. Konce chřestu nakrájíme na tenké plátky, špičky chřestu oblanšírujeme (spaříme v horké vodě)
3. Plátky chřestu zprudka orestujeme spolu s cibulí, doplníme nakrájenými rajčaty a máslem, osolíme, opeříme a míně osladíme cukrem
4. Směs chřestu servírujeme spolu s masem a chřestovými špičkami, jednotlivé porce těsně před podáváním přelijeme trochou holandské omáčky.
Recept na holandskou omáčku najdete zde: Holandská omáčka.