Plátky telecího masa naplněné směsí z vejce, anglické slaniny, petrželky a dalších ingrediencí, upečené v troubě doměkka.
Ingredience:
600 g | telecího masa |
100 g | másla |
80 g | anglické slaniny |
40 g | nasekaných oloupaných mandlí |
100 ml | mléka |
1 lžíce | nasekané petrželky |
2 ks | starších housek |
1 ks | červené papriky |
1 ks | mrkev |
1 ks | vejce |
špetka mletého chilli | |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Maso očistíme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe plátky anglické slaniny
2. Housky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, přidáme rozšlehané vejce, na jemno nasekanou petrželku, na hrubo nasekané mandle, oškrábanou na kostičky nakrájenou mrkev, na drobno nakrájenou očištěnou papriku, dochutíme solí, špetkou chilli a opatrně promícháme
3. Na každý plátek rozložíme kopeček připravené nádivky, potom je stočíme do závitku, převážeme potravinářským provázkem, naskládáme do pekáčku, poklademe kousky másla a podlijeme trochou vody
4. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme doměkka, za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou.
Podáváme s dušenou rýží.