REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené telecí závitky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky telecího masa naplněné směsí z vejce, anglické slaniny, petrželky a dalších ingrediencí, upečené v troubě doměkka.


Ingredience:
600 gtelecího masa
100 gmásla
80 ganglické slaniny
40 gnasekaných oloupaných mandlí
100 mlmléka
1 lžícenasekané petrželky
2 ksstarších housek
1 ksčervené papriky
1 ksmrkev
1 ksvejce
špetka mletého chilli
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Maso očistíme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe plátky anglické slaniny
2. Housky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, přidáme rozšlehané vejce, na jemno nasekanou petrželku, na hrubo nasekané mandle, oškrábanou na kostičky nakrájenou mrkev, na drobno nakrájenou očištěnou papriku, dochutíme solí, špetkou chilli a opatrně promícháme
3. Na každý plátek rozložíme kopeček připravené nádivky, potom je stočíme do závitku, převážeme potravinářským provázkem, naskládáme do pekáčku, poklademe kousky másla a podlijeme trochou vody
4. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme doměkka, za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou.

Doporučení:

Podáváme s dušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy