REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí hrudí plněné houbovou nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Telecí maso plněné houbovou nádivkou, upečené spolu s mrkví, řapíkatým celerem a cibulkou doměkka.


Ingredience:
600 gtelecí hrudí bez kostí
200 ghříbků nebo žampionů
100 ganglické slaniny
100 gkarotky
2 lžícemásla + trocha na potření masa
1 lžícenasekané petrželky
4 ksvajec
4 ksstonků řapíkatého celeru
1 kscibule
svazek jarní cibulky
mletý bílý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné houby nakrájíme na plátky, slaninu na kostičky a oloupanou cibuli na drobno
2. V pánvi rozehřejeme slaninu, přidáme lžíci másla, vsypeme cibulku a necháme ji zesklovatět, pak přidáme houby, osmahneme a podusíme doměkka, zalijeme rozšlehanými vejci, dobře osolíme, opepříme, vejce umícháme do polotuha a nakonec vmícháme na jemno nasekanou petrželku
3. Maso opláchneme, osušíme, ostrým nožem prořízneme po směru vláken kapsu, rukou ji uvolníme, vně i uvnitř osolíme, naplníme houbovou nádivkou a otvor spíchneme špejlí nebo kovovou jehlou
4. V pekáči rozehřejeme zbylé máslo, vložíme maso, zprudka opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo, podlijeme trochou vody, vložíme do předehřáté trouby na 170 °C a přikryté pečeme doměkka (asi 1,5 hodiny)
5. Po 30 minutách pečení přidáme pod maso karotky, řapíkatý celer, jarní cibulky s natía během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a podle potřeby podléváme, nakonec pečeni potřeme kouskem másla a dopečeme krátce na barvu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

7 důvodů proč pít MatchaTea

MatchaTea je hitem poslední doby. I když tradičně byl tento zelený nápoj součástí zenových buddhistických obřadů v Japonsku, dnes jej pijí lidé po celé Evropě. Ptáte se proč? Dáme vám hned 7 odpovědí.

číst dále ...

Víte, čím si sladíte život? Vyznejte se v cukrech a sladidlech

Mnoho z nás miluje sladké a „oslazuje si život“ s různými dobrotami. Cukry a sladidla nás lákají v mnoha svých podobách. Pokud patříte mezi sladkomilce a rádi byste se více dozvěděli, čímpak si život oslazujete, následující řádky vám pomohou lépe se v cukrech a sladidlech vyznat.

číst dále ...

Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď

Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo.

číst dále ...

Kapary, delikatesa, která obohatí salát, tapas nebo pomazánku

Kapary, zelené cosi, s nímž si mnoho lidí neví rady. Co to je? A kam se hodí? Kapary jsou nerozvinutá poupata kapary trnité, která roste nejčastěji ve Středomoří, ale také v Asii. Jedná se o keř, který roste v puklinách skal nebo zídek, a proto bývá mnohdy považován za plevel. Ale chyba lávky, kapary jsou vynikající přísada do nejrůznějších pokrmů.

číst dále ...

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!

číst dále ...

MatchaTea: Valentýnské recepty

Den svatého Valentýna je v Česku poměrně oblíbeným svátkem, a tak se okolo 14. února všechno kolem barví do růžových a červených odstínů. Už vás tyhle barvy nebaví? Zkuste na to letos jít jinak a vsaďte na zelenou s MatchaTea!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy