REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí hrudí plněné houbovou nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Telecí maso plněné houbovou nádivkou, upečené spolu s mrkví, řapíkatým celerem a cibulkou doměkka.


Ingredience:
600 gtelecí hrudí bez kostí
200 ghříbků nebo žampionů
100 ganglické slaniny
100 gkarotky
2 lžícemásla + trocha na potření masa
1 lžícenasekané petrželky
4 ksvajec
4 ksstonků řapíkatého celeru
1 kscibule
svazek jarní cibulky
mletý bílý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné houby nakrájíme na plátky, slaninu na kostičky a oloupanou cibuli na drobno
2. V pánvi rozehřejeme slaninu, přidáme lžíci másla, vsypeme cibulku a necháme ji zesklovatět, pak přidáme houby, osmahneme a podusíme doměkka, zalijeme rozšlehanými vejci, dobře osolíme, opepříme, vejce umícháme do polotuha a nakonec vmícháme na jemno nasekanou petrželku
3. Maso opláchneme, osušíme, ostrým nožem prořízneme po směru vláken kapsu, rukou ji uvolníme, vně i uvnitř osolíme, naplníme houbovou nádivkou a otvor spíchneme špejlí nebo kovovou jehlou
4. V pekáči rozehřejeme zbylé máslo, vložíme maso, zprudka opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo, podlijeme trochou vody, vložíme do předehřáté trouby na 170 °C a přikryté pečeme doměkka (asi 1,5 hodiny)
5. Po 30 minutách pečení přidáme pod maso karotky, řapíkatý celer, jarní cibulky s natía během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a podle potřeby podléváme, nakonec pečeni potřeme kouskem másla a dopečeme krátce na barvu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy