REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí kotlety na paprice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kotlety upečené na cibulovém základě spolu s česnekem a mletou paprikou, podlité vývarem, ochucené zakysanou smetanou.


Ingredience:
250 mlzeleninového vývaru
1 kelímekzakysané smetany
1 lžičkamleté sladké papriky
4 kssilnějších telecích kotlet
1 ksmenší cibule
1 ksstroužku česneku
hladká mouka
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Kotlety omyjeme, osušíme, zlehka naklepeme, po obvodu nakrojíme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme v pánvi (vhodné i na zapékání) na rozehřátém oleji, pak vyndáme a dáme stranou
2. V pánvi orestujeme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme oloupaný, na plátky nakrájený stroužek česneku, krátce opečeme, přisypeme sladkou papriku, promícháme, zalijeme vývarem a přivedeme k varu
3. Potom do pánve vrátíme zpět kotlety, dáme do předehřáté trouby a při 170 °C zakryté pečeme doměkka (asi 30-40 minut)
4. Měkké kotlety vyndáme na talíře, do výpeku vmícháme zakysanou smetanu, prohřejeme a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy