REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

dušené

Dušená telecí kýta

Orestovaná telecí kýta prošpikovaná slaninou, česnekem a mrkví, podušená se zeleninou.

Dušené telecí s karotkou

Telecí maso podušené na cibulovém základě spolu s karotkou doměkka.

Dušené telecí se zelím a jogurtem

Telecí maso dušené na cibulovém základě se zelím a jogurtovou směsí doměkka.

Dušené telecí v mrkvi

V celku na cibulce a másle opečená telecí kýta, podlitá vývarem podušená doměkka, ke konci i s mrkví nakrájenou na kolečka.

Kotlety se žampionovou nádivkou

Kotlety plněné na plátky nakrájenými žampiony, na kolečka nakrájenou cibulí, tymiánem a kečupem, okořeněné, podušené na oleji doměkka.

Plněné telecí kotlety

Telecí kotlety naplněné směsí z šunkového salámu a vejce, opečené zprudka na oleji, nakonec podušené do měkka.

Plněný telecí plátek

Naklepané plátky telecí kýty potřené směsí z orestovaných žampionů, papriky a vajíček, zamotané do tvaru závitků, ty podušené přelité vývarem, servírované s rýží nebo bramborem.

Řízky z mletého telecího masa

Vypracované telecí řízečky z mletého masa, cibule, česneku a vajec, podušené na víně.

Telecí dušené s hráškem

Kostky telecího plece podušené na cibulovém základě, servírované s omáčkou s vložkou hrášku.

Telecí guláš s rajčaty

Telecí plec nakrájená na kostky a podušená na cibulovém základě doměkka s nakrájenými marinovanými rajčaty.

Telecí guláš s rajčaty II.

Telecí kýta nakrájená na kostky a podušená doměkka spolu s rajčaty, ančovičkami a dalšími ingrediencemi.

Telecí hrudí v zelenině

Telecí hrudí nakrájené na porce, podušené doměkka na cibulce společně s nakrájenou mrkví na kostičky a pórkem na kolečka, servírované například s vařenými brambory hojně posypané nasekanou petrželkou.

Telecí kostky na hříbkách

Kostky masa z telecí kýty podušené na cibuli ve vývaru, ke konci doplněné orestovanými plátky hub. Pokrm dochucený smetanou, zahuštěný moukou.

Telecí kotlety na víně s parmezánem

Naklepané kotlety opečené na másle, poté zalité bílým vínem, posypané strouhaným parmezánem promíchaným se strouhankou a dušené doměkka.

Telecí maso na kmíně

Na cibulovém základě podušené kostky telecího masa, dochucené kmínem a solí.

Telecí maso na paprice

Na cibulovém základě podušené kostky telecího plece.

Telecí maso na žampionech

Na kostky nakrájená telecí plec, podušená na cibulovém základě. Omáčka je doplněná o orestované plátky žampionů.

Telecí medailónky na víně

Plátky telecí kýty orestované, pak dušené se šunkou a cibulkami.

Telecí na zelenině, červeném víně a žampionech

Tento recept pro Globus připravila Alena Chramostová, blogerka Dobrot do bříška. Vyzkoušejte její dušené telecí maso z papiňáku.

Telecí nudličky po neapolsku

Skvělý recept na úpravu telecího masa z italské kuchyně. Vyzkoušeno, moc dobré! Přitom příprava je poměrně jednoduchá a směs je připravená za chvíli.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.