REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

dušené

Dušená telecí kýta

Orestovaná telecí kýta prošpikovaná slaninou, česnekem a mrkví, podušená se zeleninou.

Dušené telecí s karotkou

Telecí maso podušené na cibulovém základě spolu s karotkou doměkka.

Dušené telecí se zelím a jogurtem

Telecí maso dušené na cibulovém základě se zelím a jogurtovou směsí doměkka.

Dušené telecí v mrkvi

V celku na cibulce a másle opečená telecí kýta, podlitá vývarem podušená doměkka, ke konci i s mrkví nakrájenou na kolečka.

Kotlety se žampionovou nádivkou

Kotlety plněné na plátky nakrájenými žampiony, na kolečka nakrájenou cibulí, tymiánem a kečupem, okořeněné, podušené na oleji doměkka.

Plněné telecí kotlety

Telecí kotlety naplněné směsí z šunkového salámu a vejce, opečené zprudka na oleji, nakonec podušené do měkka.

Plněný telecí plátek

Naklepané plátky telecí kýty potřené směsí z orestovaných žampionů, papriky a vajíček, zamotané do tvaru závitků, ty podušené přelité vývarem, servírované s rýží nebo bramborem.

Řízky z mletého telecího masa

Vypracované telecí řízečky z mletého masa, cibule, česneku a vajec, podušené na víně.

Telecí dušené s hráškem

Kostky telecího plece podušené na cibulovém základě, servírované s omáčkou s vložkou hrášku.

Telecí guláš s rajčaty

Telecí plec nakrájená na kostky a podušená na cibulovém základě doměkka s nakrájenými marinovanými rajčaty.

Telecí guláš s rajčaty II.

Telecí kýta nakrájená na kostky a podušená doměkka spolu s rajčaty, ančovičkami a dalšími ingrediencemi.

Telecí hrudí v zelenině

Telecí hrudí nakrájené na porce, podušené doměkka na cibulce společně s nakrájenou mrkví na kostičky a pórkem na kolečka, servírované například s vařenými brambory hojně posypané nasekanou petrželkou.

Telecí kostky na hříbkách

Kostky masa z telecí kýty podušené na cibuli ve vývaru, ke konci doplněné orestovanými plátky hub. Pokrm dochucený smetanou, zahuštěný moukou.

Telecí kotlety na víně s parmezánem

Naklepané kotlety opečené na másle, poté zalité bílým vínem, posypané strouhaným parmezánem promíchaným se strouhankou a dušené doměkka.

Telecí maso na kmíně

Na cibulovém základě podušené kostky telecího masa, dochucené kmínem a solí.

Telecí maso na paprice

Na cibulovém základě podušené kostky telecího plece.

Telecí maso na žampionech

Na kostky nakrájená telecí plec, podušená na cibulovém základě. Omáčka je doplněná o orestované plátky žampionů.

Telecí medailónky na víně

Plátky telecí kýty orestované, pak dušené se šunkou a cibulkami.

Telecí na zelenině, červeném víně a žampionech

Tento recept pro Globus připravila Alena Chramostová, blogerka Dobrot do bříška. Vyzkoušejte její dušené telecí maso z papiňáku.

Telecí nudličky po neapolsku

Skvělý recept na úpravu telecího masa z italské kuchyně. Vyzkoušeno, moc dobré! Přitom příprava je poměrně jednoduchá a směs je připravená za chvíli.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy