dušené
Dušená telecí kýta
Orestovaná telecí kýta prošpikovaná slaninou, česnekem a mrkví, podušená se zeleninou.
Dušené telecí s karotkou
Telecí maso podušené na cibulovém základě spolu s karotkou doměkka.
Dušené telecí se zelím a jogurtem
Telecí maso dušené na cibulovém základě se zelím a jogurtovou směsí doměkka.
Dušené telecí v mrkvi
V celku na cibulce a másle opečená telecí kýta, podlitá vývarem podušená doměkka, ke konci i s mrkví nakrájenou na kolečka.
Kotlety se žampionovou nádivkou
Kotlety plněné na plátky nakrájenými žampiony, na kolečka nakrájenou cibulí, tymiánem a kečupem, okořeněné, podušené na oleji doměkka.
Plněné telecí kotlety
Telecí kotlety naplněné směsí z šunkového salámu a vejce, opečené zprudka na oleji, nakonec podušené do měkka.
Plněný telecí plátek
Naklepané plátky telecí kýty potřené směsí z orestovaných žampionů, papriky a vajíček, zamotané do tvaru závitků, ty podušené přelité vývarem, servírované s rýží nebo bramborem.
Řízky z mletého telecího masa
Vypracované telecí řízečky z mletého masa, cibule, česneku a vajec, podušené na víně.
Telecí dušené s hráškem
Kostky telecího plece podušené na cibulovém základě, servírované s omáčkou s vložkou hrášku.
Telecí guláš s rajčaty
Telecí plec nakrájená na kostky a podušená na cibulovém základě doměkka s nakrájenými marinovanými rajčaty.
Telecí guláš s rajčaty II.
Telecí kýta nakrájená na kostky a podušená doměkka spolu s rajčaty, ančovičkami a dalšími ingrediencemi.
Telecí hrudí v zelenině
Telecí hrudí nakrájené na porce, podušené doměkka na cibulce společně s nakrájenou mrkví na kostičky a pórkem na kolečka, servírované například s vařenými brambory hojně posypané nasekanou petrželkou.
Telecí kostky na hříbkách
Kostky masa z telecí kýty podušené na cibuli ve vývaru, ke konci doplněné orestovanými plátky hub. Pokrm dochucený smetanou, zahuštěný moukou.
Telecí kotlety na víně s parmezánem
Naklepané kotlety opečené na másle, poté zalité bílým vínem, posypané strouhaným parmezánem promíchaným se strouhankou a dušené doměkka.
Telecí maso na kmíně
Na cibulovém základě podušené kostky telecího masa, dochucené kmínem a solí.
Telecí maso na paprice
Na cibulovém základě podušené kostky telecího plece.
Telecí maso na žampionech
Na kostky nakrájená telecí plec, podušená na cibulovém základě. Omáčka je doplněná o orestované plátky žampionů.
Telecí medailónky na víně
Plátky telecí kýty orestované, pak dušené se šunkou a cibulkami.
Telecí na zelenině, červeném víně a žampionech
Tento recept pro Globus připravila Alena Chramostová, blogerka Dobrot do bříška. Vyzkoušejte její dušené telecí maso z papiňáku.
Telecí nudličky po neapolsku
Skvělý recept na úpravu telecího masa z italské kuchyně. Vyzkoušeno, moc dobré! Přitom příprava je poměrně jednoduchá a směs je připravená za chvíli.
- 1
- 2
- Následující