REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené telecí v mrkvi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku na cibulce a másle opečená telecí kýta, podlitá vývarem podušená doměkka, ke konci i s mrkví nakrájenou na kolečka.


Ingredience:
500 gtelecí kýty
300 gmrkve
3 dlvývaru
1 kscibule
muškátový květ
hladká mouka
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. V pekáči rozpustíme máslo, na něm osmahneme cibulku 2. Do cibulového základu vložíme telecí maso, opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo, podlijeme vývarem, přidáme špetku muškátové květu, osolíme, opepříme, zakryjeme druhým pekáčem a dusíme asi 45 minut
3. Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, přidáme zbytek vývaru a nakrájenou mrkev, dusíme ještě 10 minut, než mrkev změkne
4. Na závěr dochutíme pepřem solí
5. Maso nakrájíme na plátky, zalijeme omáčkou a podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.

Doporučení:

Podobně lze upravit i vepřovou kýtu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy