REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené telecí se zelím a jogurtem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Telecí maso dušené na cibulovém základě se zelím a jogurtovou směsí doměkka.


Ingredience:
600 g telecí plece
400 gkysaného zelí
200 gbílého jogurtu
2 ksstroužků česneku
1 ksvětší cibule
1 lžičkamleté papriky
1 lžičkakmínu
3 lžíceoleje
1 lžícehladké mouky
1 lžícerajského protlaku
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky, v kastrolu zprudka opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji, přisypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a společně opékáme dokud nezačne cibule zlátnout, pak přidáme oloupané, na plátky nakrájené stroužky česneku, kmín, ještě vše krátce opečeme a nakonec přimícháme mletou papriku, osolíme, opepříme, zalijeme 5 dl teplé vody, přivedeme k varu, zakryjeme poklicí a maso zvolna dusíme doměkka (asi 40 minut)
2. Ze zelí vymačkáme šťávu, překrájíme, přidáme k podušenému masu, podle potřeby přilijeme trochu vody a dále vše společně dusíme ještě 20 minut
3. V misce smícháme polovinu bílého jogurtu se 2 dl vody, přidáme hladkou mouku, rajský protlak, dobře rozšleháme, přes sítko propasírujeme k masu se zelím a mícháme, dokud se vše nezačne vařit, pak snížíme teplotu a maso se zelím i omáčkou necháme zvolna ještě 10 minut provařit
4. Před podáváním vše podle chuti osolíme, rozdělíme na talíře a ke každé porci dáme lžíci jogurtu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy