REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené telecí se zelím a jogurtem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Telecí maso dušené na cibulovém základě se zelím a jogurtovou směsí doměkka.


Ingredience:
600 g telecí plece
400 gkysaného zelí
200 gbílého jogurtu
2 ksstroužků česneku
1 ksvětší cibule
1 lžičkamleté papriky
1 lžičkakmínu
3 lžíceoleje
1 lžícehladké mouky
1 lžícerajského protlaku
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky, v kastrolu zprudka opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji, přisypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a společně opékáme dokud nezačne cibule zlátnout, pak přidáme oloupané, na plátky nakrájené stroužky česneku, kmín, ještě vše krátce opečeme a nakonec přimícháme mletou papriku, osolíme, opepříme, zalijeme 5 dl teplé vody, přivedeme k varu, zakryjeme poklicí a maso zvolna dusíme doměkka (asi 40 minut)
2. Ze zelí vymačkáme šťávu, překrájíme, přidáme k podušenému masu, podle potřeby přilijeme trochu vody a dále vše společně dusíme ještě 20 minut
3. V misce smícháme polovinu bílého jogurtu se 2 dl vody, přidáme hladkou mouku, rajský protlak, dobře rozšleháme, přes sítko propasírujeme k masu se zelím a mícháme, dokud se vše nezačne vařit, pak snížíme teplotu a maso se zelím i omáčkou necháme zvolna ještě 10 minut provařit
4. Před podáváním vše podle chuti osolíme, rozdělíme na talíře a ke každé porci dáme lžíci jogurtu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Medovina aneb nápoj z dutin baobabů

Jedním z nejstarších alkoholických nápojů je medovina. Původní název údajně pochází z gaelštiny a tímto jemně nasládlým mokem se posilovali už staří Vikingové. Dnes je považována za přírodní antibiotikum a má pozitivní vliv na tělesné i duševní zdraví. Proč byla původně považována za nápoj králů? A jakým způsobem se vyrábí?

číst dále ...

Vaříte rádi, ale bojujete s časem? Máme řešení. Božskou kuchařku

Máte občas pocit, že váš den by potřeboval nafouknout, abyste stihli uvařit dobrý oběd, večeři a upéct něco sladkého? V tom případě pro Vás máme řešení! Jedinečnou Božskou kuchařku, první svého druhu, pro zaměstnané rodiče, ale i pro svobodné a bezdětné. Zkrátka pro všechny, kteří marně hledají volné chvíle na vaření anebo jim po pozdním návratu domů už chybí energie.

číst dále ...

Ovoce v podzimních měsících? Stačí sáhnout do sáčku

Chutná a voní jako čerstvé, ale je lehčí, křupavější a při kontaktu s vodou, mlékem či jogurtem vypadá téměř jako právě utržené. Řeč je o lyofilizovaném ovoci, které stále častěji nahrazuje klasické sušené ovoce, jak jej známe. Věděli jste, že při tradičním sušení se rozpadají vitamíny A a C? Při lyofilizaci naopak zůstávají tyto látky, nezbytné k udržení tělesného zdraví, zachovány. Vsaďte s nástupem sychravých dní na sáček mrazem sušeného ovoce, ze kterého můžete mlsat jen tak nebo z něj přisypávat do snídaňových misek.

číst dále ...

Zatočte s chřipkou a vsaďte na bio

Přichází podzim a s ním také nechvalně známé chřipkové období. Při nemocech i nachlazeních se snažíme tělu dodat co nejvíce vitamínů, abychom mu boj s viry ulehčili. Ty nejčastěji hledáme v citrusech, ale někdy zapomínáme, že řadu vitamínů obsahuje i u nás pěstované ovoce a zelenina. Jsou jimi plodiny, které jsou základem mnoha receptů, jako například cibule a česnek, ale i ty méně často používané druhy jako je řepa, paprika nebo třeba rakytník.

číst dále ...

3 jednoduché kávové drinky, jež oslní i v domácích podmínkách

Vytvořte si chvilku pro sebe a umíchejte si jeden z nenáročných kávových nápojů, jež vás přenese zpátky do letních dnů anebo zahřeje v průběhu těch zimních.

číst dále ...

Polévky vévodí podzimnímu menu, připravte si je z těch nejlepších surovin

Přišel podzim a s tím, jak stromy shazují listí, my oblékáme čím dál více vrstev. S měnícím se počasím se většinou proměňují i naše chutě. Spíš než osvěžující salát nás lákají vydatnější pokrmy a především něco, co nás pořádně zahřeje. Po návratu z krásné odpolední procházky, při které se ale podzimní sychravé počasí projevilo ve své plné síle, není nic příjemnějšího než talíř plný horké polévky. Surovin na ni je v tomto období dostatek, stačí jen vybrat ty nejlepší a jednoduše z nich vykouzlit ty nejlahodnější podzimní pochoutky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy