REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené telecí s karotkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Telecí maso podušené na cibulovém základě spolu s karotkou doměkka.


Ingredience:
500 gtelecí kýty
30 gmásla
1 lžícecukru krupice
2 kssvazků karotky
2 ksjarní cibulky
2 ksstroužků česneku
1 kskostky zeleninového bujonu
mletý pepř
voda
olej
sůl

Postup:

1. Očištěnou telecí kýtu osolíme, opepříme, potřeme olejem a v pánvi osmažíme ze všech stran do hněda, aby se maso zatáhlo
2. V kastrolu na lžíci oleje zpěníme očištěné na drobno nakrájené cibulky a oloupané na plátky nakrájenou stroužky česneku, vložíme maso, přidáme rozdrcený zeleninový bujon, podlijeme vodou a pod pokličkou zvolna dusíme skoro doměkka, podle potřeby za občasného podlévání
3. Pak přidáme očištěnou karotku, posypeme ji cukrem, osolíme, přidáme máslo a zakryté zvolna dusíme doměkka (asi 20 minut), podle potřeby podléváme
4. Měkké maso nakrájíme a podáváme podlité šťávou, s mrkví a vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy