Telecí maso podušené na cibulovém základě spolu s karotkou doměkka.
Ingredience:
500 g | telecí kýty |
30 g | másla |
1 lžíce | cukru krupice |
2 ks | svazků karotky |
2 ks | jarní cibulky |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | kostky zeleninového bujonu |
mletý pepř | |
voda | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Očištěnou telecí kýtu osolíme, opepříme, potřeme olejem a v pánvi osmažíme ze všech stran do hněda, aby se maso zatáhlo
2. V kastrolu na lžíci oleje zpěníme očištěné na drobno nakrájené cibulky a oloupané na plátky nakrájenou stroužky česneku, vložíme maso, přidáme rozdrcený zeleninový bujon, podlijeme vodou a pod pokličkou zvolna dusíme skoro doměkka, podle potřeby za občasného podlévání
3. Pak přidáme očištěnou karotku, posypeme ji cukrem, osolíme, přidáme máslo a zakryté zvolna dusíme doměkka (asi 20 minut), podle potřeby podléváme
4. Měkké maso nakrájíme a podáváme podlité šťávou, s mrkví a vařenými bramborami.