REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušená telecí kýta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestovaná telecí kýta prošpikovaná slaninou, česnekem a mrkví, podušená se zeleninou.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
500 gtelecí kýty
40 gmásla
20 gslaniny
1 dlbílého vína
0,5 ksstroužku česneku
1 lžičkahladké mouky
kousek celeru
kousek cibule
kousek mrkve
mletá paprika
sůl

Postup:

1. Telecí kýtu jemně naklepeme, protáhneme klínky slaniny, česneku a mrkve
2. Osolíme a opečeme na rozpáleném másle po všech stranách
3. Kýtu vyndáme, na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, celer, zaprášíme hladkou moukou, osmažíme ji a vmícháme mletou papriku a sůl
4. Vše zalijeme vínem, krátce podusíme, přidáme opečenou kýtu, malé množství vody a dusíme pod pokličkou doměkka
5. Měkké maso vyndáme, nakrájíme na plátky a šťávu se zeleninou prolisujeme.

Doporučení:

Příloha: Bramborové krokety nebo smažené bramborové hranolky a zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy