REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kotlety se žampionovou nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kotlety plněné na plátky nakrájenými žampiony, na kolečka nakrájenou cibulí, tymiánem a kečupem, okořeněné, podušené na oleji doměkka.


Ingredience:
800 g telecích kotlet
200 gžampionů
1 lžičkakečupu
1/2 lžičkytymiánu
2 lžícehladké mouky
1/2 svazkujarní cibule
mletý pepř
olivový olej
vývar
sůl

Postup:

1. Telecí kotlety opláchneme, osušíme, zlehka naklepeme a nařízneme do nich otvor
2. Na rozehřátém oleji zpěníme na kolečka nakrájené cibule, přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, krátce orestujeme, ochutíme solí, pepřem, vmícháme tymián s kečupem a podusíme do zhoustnutí
3. Kotlety naplníme vychladlou nádivkou, spíchneme párátkem, osolíme je, opepříme a obalíme v hladké mouce
4. Na rozehřátém oleji kotlety zprudka z obou stran opečeme, podlijeme vývarem a zvolna podusíme doměkka.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy