REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí guláš s rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Telecí plec nakrájená na kostky a podušená na cibulovém základě doměkka s nakrájenými marinovanými rajčaty.


Ingredience:
600 gtelecí plece
400 grajčat
500 mlzeleninového vývaru
2 lžíceoleje
1 lžícehladké mouky
2 lžičkymleté sladké papriky
2 lžičkysolamylu
1/2 lžičkyoregana
1/2 lžičkykari
2 kscibule
mletý pepř
sůl
Na marinádu:
2 lžíceolivového oleje
1 lžícecitronové šťávy
1 svazekpažitky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky, zprudka opečeme na rozehřátém oleji, vmícháme oloupané, na kolečka nakrájené cibule a zpěníme je dozlatova
2. Ochutíme solí, pepřem, kari kořením, mletou paprikou, zaprášíme hladkou moukou, krátce vše orestujeme, podlijeme trochou vývaru, přidáme oregano a pod pokličkou dusíme doměkka, za občasného dolévání vývarem
3. Omytá a osušená rajčata nakrájíme na plátky, zalijeme je marinádou připravenou z olivového oleje, citronové šťávy, solí, pepře a nadrobno nasekané pažitky, vše promícháme, necháme uležet
4. K měkkému masu přidáme rajčata i s marinádou, pak guláš zahustíme solamylem rozmíchaným s trochou vody a ještě 10 minut vše podusíme.

Doporučení:

Podáváme s bramborovými noky nebo čerstvým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy