REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí dušené s hráškem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky telecího plece podušené na cibulovém základě, servírované s omáčkou s vložkou hrášku.


Ingredience:
1 kgtelecí plece
4 lžícesterilovaného hrášku
sůl
hladká mouka
vlažná voda
tuk

Postup:

1. Telecí plec opláchneme, nakrájíme na kostky cca po 25 g
2. V hrnci rozpustíme tuk, ve kterém kousky masa opečeme a osolíme
3. Pak je zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, podlijeme vlažnou vodou a dusíme přikryté asi 90 minut doměkka, během dušení promícháváme a dle potřeby přiléváme vlažnou vodu
4. Ke konci dušení přidáme sterilovaný hrášek a krátce povaříme.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Dušená rýže nebo vařené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy