REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí maso na paprice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulovém základě podušené kostky telecího plece.


Ingredience:
1 kgtelecí plece
2 kscibule
2 dclsmetany
1 dclmléka
2 lžičkymleté červené papriky
tuk
sádlo
vlažná voda
hladká mouka
sůl

Postup:

1. Telecí plec opláchneme a nakrájíme na kostky asi po 25 g
2. Do hrnce dáme tuk, přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme, přidáme mletou papriku, mírně zalijeme vlažnou vodou, vložíme maso, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka
3. Dusíme asi 90 minut., během dušení přiléváme dle potřeby vlažnou vodou a maso promícháváme
4. Měkké maso vyjmeme a dáme do čistého hrnce
5. Šťávu zahustíme jíškou připravenou ze sádla a hladké mouky, zředíme vlažnou vodou a mlékem
6. Vaříme asi 30 minut, před koncem varu přidáme smetanu
7. Omáčku přecedíme přes hustý cedník a dle chuti přisolíme a společně s masem krátce povaříme.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Dušená rýže, máslové noky, houskové knedlíky nebo vařené těstoviny.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy