REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí maso na kmíně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulovém základě podušené kostky telecího masa, dochucené kmínem a solí.


Ingredience:
1 kgtelecího plece
2 kscibule
1 lžičkakmínu
sůl
tuk
vlažná voda
hladká mouka

Postup:

1. Telecí plec opláchneme, nakrájíme na kostky po 25 g
2. Do hrnce vložíme tuk, nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji dorůžova 3. Přidáme kmín, vložíme maso, osolíme, podlijeme vlažnou vodou, přikryjeme poklicí a zvolna dusíme 90 minut doměkka, během dušení dle potřeby doléváme vlažnou vodou a maso občas zamícháme
4. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zředíme vlažnou vodou a 30 minut povaříme
5. Hotovou omáčku přecedíme, přidáme maso, společně povaříme a dle chuti přisolíme.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Dušená rýže nebo vařené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy