REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí maso na žampionech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kostky nakrájená telecí plec, podušená na cibulovém základě. Omáčka je doplněná o orestované plátky žampionů.


Ingredience:
1 kgtelecí plece
200 gžampionů
2 kscibule
1 lžícemásla
sůl
kmín
vlažná voda
hladká mouka
tuk

Postup:

1. Maso opláchneme, nakrájíme na kostky asi po 25 g
2. V hrnci na tuku orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, lehce zaprášíme hladkou moukou a směs osmahneme
3. Zalijeme vlažnou vodou, okmínujeme, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka asi 90 minut, během dušení dle potřeby přeléváme vlažnou vodou a občas zamícháme
4. Měkké maso vytáhneme a uložíme v čistém hrnci, na maso přecedíme šťávu, kterou nezapomeneme přisolit
5. Žampiony očistíme, opláchneme, nakrájíme na tenké plátky a pak je orestujeme na másle
6. Podušené žampiony přidáme k masu a omáčce a ještě chvíli povaříme.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Houskový knedlík, máslové noky, dušená rýže nebo vařené těstoviny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy