REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí kostky na hříbkách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky masa z telecí kýty podušené na cibuli ve vývaru, ke konci doplněné orestovanými plátky hub. Pokrm dochucený smetanou, zahuštěný moukou.


Ingredience:
500 gtelecí kýty
200 gsladké smetany
200 ghřibů
0,5 lhovězího vývaru
1 kscibule
červená mletá paprika
hladká mouka
drcený kmín
máslo
pepř
olej
sůl

Postup:
  1. Kýtu nakrájíme na kostky, cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno
  2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, osolíme, poprášíme červenou paprikou, maso osmahneme ze všech stran, podlijeme vývarem, dusíme na mírném ohni do měkka
  3. Hřiby nakrájíme na plátky
  4. V pánvi rozpustíme máslo, plátky hub osolíme, okmínujeme, orestujeme z obou stran
  5. K měkkému masu přidáme orestované houby, sladkou smetanu, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku, krátce necháme vše povařit
  6. Hotovou omáčku dochutíme solí, pepřem, červenou paprikou.
Doporučení:

Podáváme například s italskými těstovinami ve tvaru houbiček funghetto, nebo rýží, či knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy