Telecí hrudí nakrájené na porce, podušené doměkka na cibulce společně s nakrájenou mrkví na kostičky a pórkem na kolečka, servírované například s vařenými brambory hojně posypané nasekanou petrželkou.
Ingredience:
800 g | telecího hrudí |
600 g | pórku |
300 g | mrkve |
40 g | másla |
1 ks | cibule |
citrónová šťáva | |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Telecí maso si omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kostky a osolíme
2. Pak si nakrájíme očištěný pórek na tenká kolečka, oloupanou mrkve na malé kostičky a oloupanou cibuli na jemno
3. Poté si v hrnci rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, kterou zpěníme, potom vložíme telecí maso, zprudka orestujeme, podlijeme vodou a na mírném ohni pod pokličkou dusíme doměkka
4. K téměř měkkému telecímu masu přidáme nakrájenou mrkev, pórek, nasekanou petrželku a několik kapek citrónové šťávy, vše dusíme dále, dokud nebude maso a zelenina měkké
5. Měkké telecí maso se zeleninou servírujeme posypané nasekanou petrželkou s vařenými brambory.