REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněný telecí plátek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naklepané plátky telecí kýty potřené směsí z orestovaných žampionů, papriky a vajíček, zamotané do tvaru závitků, ty podušené přelité vývarem, servírované s rýží nebo bramborem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksplátky telecí kýty
1 ksčervená masitá paprika
1 ksvejce
150 gžampionů
4 lžícerajského protlaku
1 lžícepetrželky
0,5 lvývaru z kostí
hladká mouka
pepř
olej
sůl

Postup:
  1. Telecí plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, papriku a žampiony nakrájíme na jemno
  2. Na oleji podusíme houby s paprikou a petrželkou, směs zahustíme vejcem, osolíme, opepříme
  3. Vychladlou směsí potřeme plátky masa, stočíme, spíchneme párátky nebo převážeme nití
  4. V hrnci na oleji závitky lehce poprášíme moukou a opečeme ze všech stran, pak je podlijeme vývarem, přidáme rajský protlak, osolíme, opepříme a dusíme do měkka.
Doporučení:

Podáváme s bramborem nebo rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy