REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí na zelenině, červeném víně a žampionech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept pro Globus připravila Alena Chramostová, blogerka Dobrot do bříška. Vyzkoušejte její dušené telecí maso z papiňáku.


Ingredience:
Počet porcí: 5
4 kstelecí líčka
4 ksmrkve
3 ksřapíky celeru
2 kspetržele
1 kscibule
5-6 ksžampionů (pokud nemáte rádi houby, dávat nemusíte)
4 kskuličky nového koření
2 ksbobkové listy
400 gloupaných, krájených rajčat
150 gslaniny
1 lžícecukru
200 mlkvalitního červeného vína
vícebarevný pepř
hrubozrnná sůl
vývar
olej

Postup:
  1. V tlakovém hrnci si na oleji zatáhneme maso nakrájené na větší kostky, jakmile je zatáhnuté, vyndáme stranou
  2. Dále si v papiňáku osmahneme nakrájenou mrkev, celer, petržel a posypeme lžící cukru, až bude mít zelenina zlatavou barvu, tak přidáme slaninu, mírně orestujeme a pak rajčata, vrátíme zpět maso, které jsme si mezitím osolili, a vše podlijeme vínem a dolijeme vývarem, tak aby byla zelenina i maso ponořeny, ale ne více
  3. Papiňák zaděláme a od přivedení k varu vaříme 30 minut, na posledních 10 minut přidáme žampiony
  4. Poté opatrně papiňák otevřeme, maso vyjmeme, můžeme i část zeleniny a zbytek omáčky rozmixujeme tyčovým mixérem, zelenina omáčku zahustí sama o sobě a není třeba již nikterak dohušťovat
  5. Podle chuti pak omáčku dosolíme či, kdo má rád sladší tak přidá trochu cukru.
Doporučení:

Podáváme např. s bramborovou kaší.

Poznámka:

Zdroj: Globus.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy