REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí na zelenině, červeném víně a žampionech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept pro Globus připravila Alena Chramostová, blogerka Dobrot do bříška. Vyzkoušejte její dušené telecí maso z papiňáku.


Ingredience:
Počet porcí: 5
4 kstelecí líčka
4 ksmrkve
3 ksřapíky celeru
2 kspetržele
1 kscibule
5-6 ksžampionů (pokud nemáte rádi houby, dávat nemusíte)
4 kskuličky nového koření
2 ksbobkové listy
400 gloupaných, krájených rajčat
150 gslaniny
1 lžícecukru
200 mlkvalitního červeného vína
vícebarevný pepř
hrubozrnná sůl
vývar
olej

Postup:
  1. V tlakovém hrnci si na oleji zatáhneme maso nakrájené na větší kostky, jakmile je zatáhnuté, vyndáme stranou
  2. Dále si v papiňáku osmahneme nakrájenou mrkev, celer, petržel a posypeme lžící cukru, až bude mít zelenina zlatavou barvu, tak přidáme slaninu, mírně orestujeme a pak rajčata, vrátíme zpět maso, které jsme si mezitím osolili, a vše podlijeme vínem a dolijeme vývarem, tak aby byla zelenina i maso ponořeny, ale ne více
  3. Papiňák zaděláme a od přivedení k varu vaříme 30 minut, na posledních 10 minut přidáme žampiony
  4. Poté opatrně papiňák otevřeme, maso vyjmeme, můžeme i část zeleniny a zbytek omáčky rozmixujeme tyčovým mixérem, zelenina omáčku zahustí sama o sobě a není třeba již nikterak dohušťovat
  5. Podle chuti pak omáčku dosolíme či, kdo má rád sladší tak přidá trochu cukru.
Doporučení:

Podáváme např. s bramborovou kaší.

Poznámka:

Zdroj: Globus.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Výlety za vínem – Zastavte se v Rakvicích v Enothece

Putování za vínem se stále těší obrovské oblibě. Morava je synonymem pro nádherné vinice, a ještě nádhernější víno. Pokud se chystáte za poznáním skvělého vína, určitě si přidejte na seznam návštěvu a degustaci v moderní Enothece Vinselekt Michlovský v Rakvicích.

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i na krásu. V létě chutná jako osvěžující nápoj a je součástí zdravých receptů…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy