REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

restované, opečené na oleji, grilované

Geschnetzeltes

Skvělá švýcarská specialita z telecího masa. Jedná se o okořeněné a v mouce obalené nudličky telecího masa zprudka opečené v hrnci na másle, pak podušené zalité bílým vínem a smetanou, servírované nejlépe s rösti.

Kotlety s broskvovou směsí

Opečené telecí kotlety servírované s broskvemi smíchanými s limetkovou šťávou, cibulí, solí, pepřem a koriandrem.

Kotlety s petrželkovým olejem

Opečené kotlety přelité petrželkovým olejem, servírované s podušenou mrkví, přelité omáčkou.

Máslový telecí řízek

Placičky z mletého telecího masa, vejce, koření a mléka, obalené v mouce a usmažené na tuku dorůžova.

Přírodní telecí medailonky

Z omyté telecí kýty nebo telecí panenské nakrájené plátky masa, opečené na oleji a servírované podlité omáčkou z výpeku.

Přírodní telecí řízečky

Na plátky nakrájená telecí kýta, orestovaná, při servírování podlitá ovocnou šťávou.

Přírodní telecí řízek

Na plátky nakrájená, pak orestovaná telecí kýta, servírovaná podlitá šťávou z výpeku.

Rajské telecí nudličky

Opečené nudličky masa máčené v omáčce z bílého jogurtu, kečupu a dalších ingrediencí.

Ražničí se sýrem, šunkou a rajčaty

Kostky telecího napíchané na grilovacích jehlách spolu s šunkou, ementálem a rajčaty, grilované na roštu.

Řízky v čokoládové omáčce

Opečené telecí řízky servírované s omáčkou z čokolády, zeleniny, oříšků a dalších ingrediencí.

Sekaný máslový řízek

Telecí plec pomletá s rohlíky máčenými v mléce, dochucená a opečená v rozpáleném sádle ve tvaru řízků.

Telecí houbové steaky

Opečené plátky kýty podávané s omáčkou z hub, vína a dalších ingrediencí.

Telecí hřbet s balzamikovým octem

Na tento steak je nejlepší holandské telecí (tzv. rossato) pocházející z mladých telat.

Telecí kotlety na šalvěji

Naklepané telecí kotlety opečené na másle, okořeněné mletou šalvějí, servírované se šťávou ochucenou bílým vínem.

Telecí medailónky s citrónovou šťávou

Orestované řízky z telecího masa zalité šťávou připravenou z výpeku.

Telecí medailonky s houbovou omáčkou

Telecí plátky ze svíčkové zprudka opečené na oleji na pánvičce, servírované přelité omáčkou připravenou z výpeku, žampiónů a dalších ingrediencí.

Telecí medailonky s hříbkovou směsí

Rychlá minutka z plátků telecí svíčkové zprudka opečené na másle, medailonky servírované se směsí hub a zeleniny připravené ve výpeku z restovaného masa.

Telecí medailonky s telecími játry

Rychlá minutka z plátků telecí kýty a telecích jater, ty zprudka orestované na pánvi na oleji, servírované spolu s plátky anglické slaniny, celými žampiony a kroužky cibule orestovanými ve výpeku po mase.

Telecí medailónky se sýrem a šunkou

Menší plátky okrouhlého tvaru z telecí panenské nebo z kuchyňsky opracované kýty, zapečené se sýrem a šunkou.

Telecí nudličky s ananasem

Telecí maso nakrájené na nudličky, opečené s nakrájenou paprikou, ananasem, cibulí, cuketou, čínským zelím a sójovými klíčky, osolené, opepřené, dochucené sójovou omáčkou a sherry.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy