Opečené plátky kýty podávané s omáčkou z hub, vína a dalších ingrediencí.
Ingredience:
600 g | telecí kýty |
100 g | hub |
100 ml | bílého vína |
2 lžíce | hladké mouky |
2 lžíce | oleje |
1 lžíce | másla |
1 lžička | nasekané petrželky |
2 ks | rajčat |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Telecí kýtu opláchneme, osušíme, nakrájíme na stejně velké plátky, po obou stranách zlehka naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a v pánvi na rozehřátém oleji opečeme dozlatova, pak steaky vyjmeme a uchováme v teple
2. Do výpeku přidáme bílé víno, krátce provaříme, přisypeme očištěné, na kousky nakrájené houby a dusíme doměkka, ke konci dušení přidáme nakrájená rajčata dochutíme solí i pepřem, nakonec vše zasypeme na jemno nasekanou petrželkou a prohřejeme
3. Telecí steaky přendáme na talíře, přelijeme připravenou houbovou omáčkou a servírujeme s pečenými brambory.